Snigpremiere
22. aug. 2013 | 00:22

Oplev indie-filmens nye stjerne

Foto | Sam Levy
Greta Gerwig har tidligere spillet med i mindre, roste indie-film som Hannah Takes the Stairs. Nu får hun sit store gennembrud i sin anden film med Noah Baumbach, Frances Ha.

Få det spritnye nummer af Ekko, når vi tirsdag 27. august inviterer til snigpremiere på Frances Ha, der med Greta Gerwig i hovedrollen ligner en øjeblikkelig klassiker.

Af Jacob Ludvigsen

Læg mærke til navnet: Greta Gerwig!

Sjældent er en skuespiller slået så eftertrykkeligt igennem som det 30-årige supertalent i år. Hun er blevet udråbt til den mest interessante kvindelige skuepiller i USA lige nu, og der er god grund til at tro, at hun ikke er en hurtigt udsplattet døgnflue på Hollywoods blodige tapet.

Greta Gerwig har nemlig selv været med til at skrive den film, der har sikret hende gennembruddet: independent-hittet Frances Ha, der først får premiere i Danmark 31. oktober.

Men allerede på tirsdag 27. august 21.30 i Grand Teatret i København får man chancen for at se den ved Ekkos snigpremiere, der samtidig er lanceringen af det spritnye magasin.

Skæv, varm, sørgelig
Frances Ha handler om en ung, udsvævende kvinde, der flakker rundt fra lejlighed til lejlighed i New York, mens hun bilder sig selv ind, at hun har styr på tilværelsen.

Den er instrueret af Noah Baumbach (The Squid and the Whale), der også er Gerwigs kæreste, og i det nye nummer beskriver Ekkos britiske kritiker, Leslie Felperin, filmen som ”deres filmiske kærlighedsbarn, boblende af begges kreative dna”.

Leslie Felperin giver filmen fem flotte stjerner.

Frances Ha har potentiale til at blive en øjeblikkelig klassiker. Den er skæv, varm og sørgelig på alle de rigtige tidspunkter,” skriver hun.

Idolet Woody Allen
Frances Ha er skudt i sort-hvid, og den er for alle, der elsker Woody Allens Manhattan, Lena Dunhams tv-serie Girls, eller som bare engang selv har været unge og forvirrede.

Netop Woody Allen spiller en stor rolle i Greta Gerwigs liv. Det fortæller hun i et interview i det nye Ekko, som du får med hjem ved forpremieren i Grand.

”Han er mit idol. Han er grunden til, at jeg flyttede til New York, og på mange måder grunden til, at jeg besluttede mig for at lave film,” siger hun.

Billetter, inklusive Ekko #62 med en særlig dvd-gave, koster 95 kroner og kan købes her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko