Nyhed
20. juni 2014 | 18:06

Oplev Jonas Elmers comeback med Ekko!

Foto | Charlotte Bruus Christensen
Uffe Rørbæk Madsen fra De Nattergale viser et helt nyt skuespiltalent i Det andet liv som en gennemsnitlig familiefar, der har hede online sex-seancer med en ung mand (Thomas Ernst).

Kom til snigpremiere på Jonas Elmers brunstigt romantiske netdating-drama Det andet liv, der får fem stjerner i Ekko. Mød instruktøren og få det spritnye nummer af magasinet.

Af Claus Christensen

Han bragede igennem med den improviserede slacker-komedie Let’s Get Lost, der i 1997 ruskede op i den stivbenede danske filmverden, indvarslede Dogme – og gjorde Sidse Babett Knudsen til stjerne fra den ene dag til den anden.

Men siden debuten kom Jonas Elmers karriere på slingrekurs mellem dansk mainstream (Nynne) og amerikansk mainstream (New in Town), som begge savnede Elmers personlige aftryk.

Nu vender den 48-årige instruktør tilbage til den eksperimenterende filmstil, der har givet ham en trofast fanskare. Det andet liv får premiere 8. august, men allerede på onsdag 25. juni kl. 19 i Grand Teatret kan du se filmen.

Efter filmen bliver Jonas Elmer interviewet af Ekkos chefredaktør og svarer på spørgsmål fra publikum. Filmsnakken fortsætter i Grands foyer, hvor vi byder på en drink eller to. Køb billetter her.

Nye ansigter
Det andet liv er også båret af improvisationer, men ulig Elmers debutfilm er der tale om et alvorligt voksendrama, som er inspireret af Kieslowski og Hitchcock.

Vi følger i tre spor en række personer, som forsøger at finde lykken gennem netdating. Og endnu engang viser Elmer sin sans for modig casting, der ikke bare rutinemæssigt trækker på Tordenskjolds soldater.

Uffe Rørbæk Madsen (De Nattergale) har en overraskende rolle som den biseksuelle familiefar, der indleder en fræk affære med en ung fyr (Thomas Ernst).

Fundet Bo Carlsson er den dødeligt syge ekspedient, der tager springet ud i netdating, inden det er for sent. Og sangeren Karen Rosenberg er den frimodige Klara, som finder sin udkårne (Rune Tolsgaard) på nettet. Men efter en lidt for festlig aften indtræffer katastrofen.

Ud af periferien
”Her er en selvfølgelig hverdagssolidaritet, hvis varmegrader man ikke har følt helt på samme måde siden Italiensk for begyndere,” skriver Morten Piil i sin anmeldelse i Ekko. Han giver filmen fem stjerner og konkluderer:

”Et betimeligt comeback for Jonas Elmer, der alt for længe har ladet sig nøje med en plads i dansk films periferi.”

Med arrangementet følger det nye nummer af Ekko, hvor Jonas Elmer og hans medskaber Rune Tolsgaard har en beruset og bogstavelig talt skæv samtale om dating og dansk film.

Billetter til arrangementet kan købes her.

Trailer: Det andet liv

Kommentarer

Jonas Elmer

Født 1966 i Virum.

Instruktør, manuskriptforfatter og tidligere skuespiller.

Instruktørdebuterede i 1997 med Let’s Get Lost, der i høj grad er baseret på improvisation.

Som ung spillede han med i skolefilm-klassikeren Historien om Kim Skov (1981), Zappa (1983) og Den kroniske uskyld (1985).

Forlod klipperummet under arbejdet med den amerikanske komedie New in Town på grund af uenigheder med producenten.

Filmografi

Det andet liv, 2014

New in Town, 2009

Nynne, 2005

Langt fra Las Vegas, 2001-03 (tv-serie)

Monas verden, 2001

Let’s Get Lost, 1997

© Filmmagasinet Ekko