Cannes 2017
20. apr. 2017 | 14:04

Parallelkonkurrence i Cannes afslører film

Foto | Luxbox
Bruno Dumonts musical Jeanette følger en otteårige pige, der senere bliver kendt som den franske nationalthelt Jeanne d'Arc.

Der er heller ingen skandinaviske film i Quinzaine des Réalisateurs, men til gengæld kommer Bruno Dumont med en vild musical om Jeanne d’Arc.

Af Nicki Bruun

Med knap så meget pomp og pragt, som når hovedprogrammet offentliggøres, blev en af parallelkonkurrencerne under Cannes-festivalen, Quinzaine des Réalisateurs, i dag præsenteret.

Den franske vildbasse Bruno Dumont var i hovedkonkurrencen sidste år med Mysteriet ved Slack Bay, der har dansk biografpremiere den 6. juli.

Han blev overset i år, men har fået plads i parallelkonkurrencen med Jeanette, l’enfance de Jeanne d’Arc, en musical om det franske nationalsymbol, hvor to børn spiller Jeanne som henholdsvis otte og trettenårig.

”Den handler om den lille pige Jeanne, inden hun blev Jeanne d’Arc,” siger instruktøren, som Ekko mødte for et par dage siden i Paris.

Optagelserne til filmen, der er en musical til tonerne af den franske breakcore-musiker Igorrr, har foregået i dybeste hemmelighed.

Mens Dumont altid overrasker, er Claire Denis kendt for sin distinkte stil, som kan opleves i dramaer som Svinene og 35 rhums.

Nu bryder hun dog tilsyneladende ud af sine vante rammer, for Un beau soleil intérieur er en komedie, som bliver åbningsfilm i Quinzaine des Réalisateurs.

Kvindelig, hvid rapper
Quinzaine des Réalisateurs blev oprettet af den franske instruktørsammenslutning i kølvandet på instruktøroprøret mod den officielle festival i 1968. Siden da har den budt på navne, som de færreste kender til, men der bliver også altid trukket større navne op af hatten.

I år finder man således også franskmanden Philippe Garrel (I skyggen af kvinder), der viser L’amant d’un jour, som ligesom hans sidste er et romantisk drama.

Det blev altså ikke her, at skandinavisk film fik oprejsning efter at være blevet totalt overset i hovedprogrammet. Af de nitten udvalgte film er størstedelen fra Frankrig, Italien og USA.

De amerikanske tæller også en musikalsk film. Abel Ferreras Alive in France handler om instruktørens tur med sit band rundt i Frankrig.

Værd at nævne er også Sean Baker, der i 2015 slog igennem med Tangerine, der blev optaget på en mobiltelefon. Hans nye film hedder The Florida Project og handler om en gruppe barnevenner.

I den amerikanske afdeling er der også Geremy Jaspers Patti Cakes, der handler om en hvid, kvindelig rapper. Den vakte glæde blandt publikum og kritikere på Sundance og bliver sidste film i programmet på Quinzaine des Réalisateurs.

Quinzaine des Réalisateurs 2017


Un beau soleil intérieur, instr. Claire Denis (åbningsfilm)
A ciambra, instr. Jonas Carpignano
Alive in France, instr. Abel Ferrera
L’amant d’un jour, instr. Philippe Garrel
Bushwick, instr. Cary Murnion og Jonathan Milott
Cuori puri, instr. Roberto de Paolis
The Florida Project, instr. Sean Baker
Frost, instr. Sharunas Bartas
I Am Not a Witch, instr. Rungano Nyomi
Jeanette, instr. Bruno Dumont
L’intrusa, instr. Leonardo Di Costanzo
La defensa del dragón, instr. Natalia Santa
Marlina the Murderer in Four Acts, instr. Mouly Surya
Mobile Homes, instr. Vladimir de Fontenay
Nothingwood, instr. Sonia Kronlund
Ôtez-moi d’un doute, instr. Carine Tardieu
The Rider, instr. Chloé Zhao
West of the Jordan River, instr. Amos Gitai
Patti Cakes, instr. Geremy Jasper

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko