Nyhed
18. juni 2018 | 15:20

Pengekamp om filmmagten

Foto | WETA
I James Camerons Avatar raser krige mellem mennesker og de indfødte på planeten Pandora. Nu er der opstået en filmkrig i virkeligheden om rettighederne til den værdifulde film.

Der er opstået kamp i milliardklassen mellem Disney og konkurrenten Comcast, der vil opkøbe medieselskabet 21st Century Fox.

Af Nicki Bruun

I slutningen af sidste år kunne vi skrive, at The Walt Disney Company smed et astronomisk beløb på 331 milliarder kroner i et opkøb af konkurrenten 21st Century Fox.

Det stod som endnu en cementering af magtfulde Disney, der har tjent styrtende summer på blandt andet de nye Star Wars-film.

Det lille aber dabei var dog, at opkøbet først skulle igennem en juridisk proces, hvor faren ved monopoldannelse blev behandlet. I mellemtiden har en ny spiller meldt sig ind i pengekampen om filmmagten.

Mediekonglomeratet Comcast er kommet med et bud på 21st Century Fox, skriver branchemediet Variety. Det lyder på intet mindre end 65 milliarder dollars, eller 413 milliarder danske kroner.

Foruden at være verdens største tv-udbyder ejer Comcast medieselskabet NBCUniversal, der er forældreselskab til filmstudiet Universal Pictures.

Uendelige fortsættelser
21st Century Fox er attraktiv, fordi selskabet blandt meget andet står bag James Camerons Avatar, den mest indbringende film nogensinde.

Instruktøren er i gang med at lave adskillige fortsættelser til eventyrfilmen fra 2009, og dem vil konkurrenterne gerne sidde med ejerskabet over.

Ifølge brancheeksperter er det langt fra sikkert, at buddet fra Comcast bliver det sidste, skriver Variety.

The Walt Disney Company har nemlig nu mulighed for at matche eller overgå det nye bud. Mediegiganten har tidligere betalt i omegnen af 25 milliarder kroner for henholdsvis Marvel og Lucasfilm, begge i 2009. Men her er de oppe i noget andre luftlag.

21st Century Fox har indkaldt til et møde for investorerne den 10. juli, men meget kan nå at ske inden da. Skulle medieselskabet vælge at tage imod buddet fra Comcast, vil det ligeledes kræve en juridisk proces, hvor spørgsmål om monopoldannelse skal behandles.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko