Sponsoreret
09. feb. 2023 | 09:11

Perler til hjemmebiografen

Foto | Imperative Entertainment

Et broget persongalleri mødes på en luksusyacht i Ruben Östlunds hylemorsomme Triangle of Sadness, der er en satire over rigdom og magtforhold mellem mennesker.

Et hav af skønne danske og udenlandske film kan streames på Blockbuster i vinterferien. Vi anbefaler nogle af de bedste!

Af Filmmagasinet Ekko

Mange danskere går næste uge på vinterferie, og for nogles vedkommende står den sikkert på skitur eller solferie.

Men hvad enten man rejser til udlandet eller bliver i Danmark, kan det være godt at have nogle film klar.

Her byder Blockbuster på et imponerende udvalg med over 12.000 film, hvor der med sikkerhed er noget for enhver smag. Vi har taget et kig på streamingtjenestens enorme bibliotek og fremhæver nogle af de bedste film.

Der er både danske og udenlandske film, komedier og gysere, prisvindere og biografsucceser. Med andre ord et hav af skønne filmoplevelser!

Fædre & mødre

En forrygende stjerneparade af danske skuespillere mødes i Paprika Steens komedie, der tager temperaturen på tidens komplicerede forældreskab.

Fædre & mødre skildrer voksne menneskers barnagtige magtkampe, så enhver vil tage sig til hovedet og undertrykke et grin over, hvor genkendeligt det desværre er.

Jakob Lohmann og Katrine Greis-Rosenthal spiller et forældrepar, som er meget opsat på at få datteren ind på en kreativ skole. Her kommer de til at stå ansigt til ansigt med en forældregruppe, der er engageret ud i det ulidelige.

Når børn og forældre drager på hyttetur, griber de voksne chancen for at udleve deres slet undertrykte begær. Der er uanede mængder af humor og alvor i Fædre & mødre, som kan købes på Blockbuster fra 10. februar.

Se filmen!

 

Triangle of Sadness

Har du ikke fået set svenske Ruben Östlunds storomtalte Guldpalmevinder endnu, er der ikke længere nogen undskyldning.

Nu kan Triangle of Sadness nemlig streames i hjemmebiografen, og det er der alle mulige gode grunde til. En af dem er, at den sprælske satire er et sjældent vellykket filmdrama, der både underholder og er provokerende tankevækkende.

En anden grund er de fornøjelige skuespilpræstationer af blandt andre danske Zlatko Buric og Vicki Berlin. Han spiller en russisk rigmand, der indleder en venskabelig drukkonkurrence med den marxistiske kaptajn på den luksusyacht, som forulykker med en masse rige gæster ombord.

Hun spiller en af de overlevende, overstewardessen Paula, der sammen med de andre forsøger at få en ny civilisation op at køre.

Med vilde scener – som en brusende eksplosion af bræk og lort – bliver du kørt rundt i dine sansers vold. Uforglemmeligt!

Se filmen!

 

Bamse

Sangkoryfæet Flemming Bamse Jørgensen får sprudlende liv i den kærlige biopic Bamse. Det er et musikalsk portrætdrama, som rammer en flot balance mellem sentimental feelgood og rørende oprigtighed.

Anders W. Berthelsen leverer karrierens bedste præstation som Flemming, der skjuler sine følelsesmæssige ar bag en munter facade og humoristiske sange.

Bamse er ude og turnere på landevejene, hvor publikum klapper og synger med. Men i flashbacks bliver man lukket ind i musikerens traumatiske barndom. Som søn af en prostitueret blev han adopteret af et velhavende direktørpar, som havde klare planer for hans liv.

Men han ville hellere musikken. På sin egen stille måde kommer Bamse hele vejen rundt om Flemming Bamse Jørgensens begivenhedsrige liv, så man efterfølgende føler sig klogere på et særligt menneskeliv.

Se filmen!

 

Holy Spider

Dansk-iranske Ali Abbasis seriemorderdrama er ikke bare en af nyere tids mest opsigtsvækkende film herhjemme.

Med sin handling i det politisk sprængfarlige Iran er Holy Spider blevet et billede på den revolutionære kvindefrigørelseskamp, der finder sted lige nu i præstestyret.

Filmen er inspireret af virkelige begivenheder fra omkring årtusindskiftet. Her dræbte en mandlig seriemorder adskillige kvindelige sexarbejdere, uden at myndighederne i det islamiske land – hvor prostitution er forbudt – gjorde meget for at stoppe ham.

Vi kårede på Ekkos redaktion Holy Spider til den bedste danske film i 2022, fordi den skaber et medfølende blik på en verden, vi alt for sjældent ser.

Og Holy Spider blev for nylig den store vinder ved Robert-uddelingen med elleve priser. Det er en film, som slår et slag for ligestilling mellem kønnene, og man skal unde sig selv at se den, selv om den gør ondt.

Se filmen!

 

The Woman King

Viola Davis stråler i rollen som general Nanisca. Hun leder en kvindehær i første halvdel af 1800-tallet, hvor det afrikanske kontinent var en kampplads fuld af europæiske besættere.

The Woman King er især båret af skuespillerens kraftpræstation. Men det er i sig selv en bemærkelsesværdig historie, som filmen udfolder. Den foregår i det daværende Dahomey, som i dag hedder Benin, og den disciplinerede agojie-kvindehær er ganske autentisk.

Det er et mildt sagt underfortalt kapitel i verdenshistorien, men filmen handler dybest set om lysten til at kæmpe for det, man tror på. Og så er den forfriskende som et actionspækket krigsdrama med kvindeligt fortegn.

Se filmen!

 

Krysantemum

Christian Bengtsons overvældende debutfilm indtager en flot tredjeplads på vores liste over de bedste danske film i 2022. Det gør den, fordi der er så meget velspillet nerve i historien om en far og søns forsøg på forsoning i det nordjyske.

Efter en familietragedie er forholdet mellem Anders og hans far Thomas på nulpunktet. De har ikke talt sammen i årevis, men tvinges til at arbejde sammen i et forsøg på at redde familiegården.

Anders (overbevisende Morten Hee Andersen) sælger ulovligt og livsfarligt fyrværkeri, men får den desperate far (en lige så god Henrik Birch) med i foretagendet.

Filmen forløber med en thrillers spænding og er et friskt pust i den danske filmbranche, hvor det meste ellers er centreret omkring København. Instruktøren udfolder et ægte drama om nogle af de mennesker, der bor i det såkaldte Udkantsdanmark.

Køb filmen!

 

Ingen kender dagen

Tilliden bliver testet til det yderste i Ingen kender dagen. En række skæbner flettes ind i hinanden i Annette K. Olesens morsomme multiplotdrama, hvor fem moralske fabler løftes til en eftertænksom mosaikfortælling.

Ingen kender dagen er en ensemblefilm i stil med Robert Altmans Short Cuts og Oscar-vinderen Crash. Vi kommer tæt på en flok meget forskellige mennesker, som kæmper med meget ens problemer.

Trine Dyrholm leder an som læge med moralske skrupler. Hun ledsager afviste afghanske asylansøgere på tvangshjemsendelser til Kabul og kan ikke lade være med at spørge sig selv, om hun gør det rigtige.

Det samme gør filmens andre personer, der også tæller en utro ægtemand og en gravid kvinde i et dilemma. De skaber tilsammen en rød tråd i en film, som forstærker troen på menneskeheden uden at være bundløst naiv.

Køb filmen!

 

Bros

Bros er blevet lanceret som den første store Hollywood-film med kun homoseksuelle i hovedrollerne.

Billy Eichner, der er kendt for speedsnakkende komik i serierne Billy On the Street og Difficult People, spiller hovedrollen og har været med til at skrive manuskriptet.

Han er den bebrillede museumsinspektør Bobby, der har mere end almindeligt svært ved at navigere på bøssernes flamboyante datingmarked. Alligevel forelsker han sig i et muskelbundt, der gemmer følelser under det flotte ydre.

Det er en alternativ romantisk komedie, fordi vi ikke er vant til at se homoseksuelle i hovedrollerne i den så traditionsbundne genre. Forhåbentlig er Bros med til at ændre det billede.

Køb filmen!

 

Watcher

Den psykologiske thriller Watcher sætter uhyggelige billeder på en frygt, som alt for mange kvinder lever med på daglig basis.

Den amerikanske skuespiller Julia flytter med sin mand til den rumænske hovedstad Bukarest. Mens han arbejder dagen lang, har hun god tid til at kigge ud ad sit store vindue.

Hun ser en mand, der holder øje med hende, og en dag føler hun sig forfulgt nede på gaden. Er manden den mystiske seriemorder, der er på spil i byen?

Maika Monroe (It Follows) er nyere tids bedste scream queens, men i Watcher får hun lov til at vise nye sider af talentet. Filmen skaber nærmest ulidelig spænding i de lange blikke, som udveksles frygtsomt og truende mellem mænd og kvinder.

Se filmen!

 

Ønskebarn

Ufrivillig barnløshed er et tabu, som rammer flere, end vi nok lige kan eller vil forestille os. I Ønskebarn er tabuet blevet til et slående drama, som lukker publikum ind i en inciterende, intim verden.

Den danske film er et psykologisk drama fyldt med grimme og helt igennem menneskelige følelser. Danica Curcic er skiftevis kølig og intens som fertilitetslægen Hannah, der brændende ønsker sig selv at blive mor.

Da en midaldrende kvinde kommer i et behandlingsforløb hos Hannah, starter det en dramatisk syndflod.

Instruktør Cecilie McNair lider af sygdommen endometriose, som vanskeliggør graviditet. Hun bruger sin personlige historie til at skabe et fortættet univers, hvor man hele tiden forstår hovedpersonen, selv om hun af og til handler forkert.

Se filmen!

 

Ukrudt

Du kender givetvis ikke filmskaberen Kasper Juhl, men han er faktisk Danmarks mest produktive instruktør i nyere tid.

Juhl har på imponerende vis skabt ti spillefilm på ti år, og han har gjort det uden støtte fra Det Danske Filminstitut, der ellers normalt betragtes som den eneste måde at realisere ambitiøse filmprojekter på.

Kasper Juhl bevæger sig konsekvent i horrorgenren og særligt den undergenre, der kaldes torture porn. Det gælder også Ukrudt, som er et fascinerende grusomt søsterdrama med et blodigt opgør i en billedskøn skov.

Vi har tegnet et stort portræt af den danske gysermester og anmeldt Ukrudt til fire stjerner. Så giv dig i kast med filmen, hvis du ellers tør!

Se filmen!

 

Beast

Idris Elba er på nervepirrende flugt fra en blodtørstig løve i overlevelsesdramaet Beast.

Stjerneskuespilleren har rollen som en mand, der for nylig mistede sin kone. Med sine to døtre rejser han til Sydafrika, hvor han og den afdøde hustru mødte hinanden første gang.

Hvad der skulle være en god oplevelse i en safaripark, bliver dog til et forfærdeligt mareridt. En hanløve, der har overlevet mødet med onde krybskytter, ser nu forståeligt nok alle mennesker som en trussel.

Da den begynder at jage den lille familie, mærker man blodet banke i årerne.

Islandske Baltasar Kormákur har instrueret filmen med effektiv flair for at skrue dundrende spænding sammen. Instruktøren har tidligere lavet actionfilm som Everest og Adrift, som også handler om menneskets kamp mod naturen.

Se filmen!

 

Året jeg begyndte at onanere og stoppede med at præstere

Den sprudlende titel dækker over en veloplagt sexkomedie. En svensk kvinde opgiver at være den perfekte kæreste, mor og ansatte for i stedet at overgive sig til sine lyster.

Filmen følger Hanna (Katia Winter), der foruden at være en travl karrierekvinde drømmer om at få et barn mere med sin danske kæreste (Jesper Zuschlag).

Derfor siger hun op på sit arbejde, men han har andre planer. Da han går fra hende, er snart 40-årige Hanna først i vildrede. Indtil hun møder en yngre kvinde, som kommer med et godt råd: ”Lyt til din fisse!”

Instruktør Erika Wasserman sender sin hovedperson ud på et par forfejlede dates, men der er samtidig en masse hjerte i den sjove film.

Se filmen!

 

Nope

I horrorfilmene Get Out og Us har Jordan Peele fornyet gysergenren med sit socialt bevidste blik på raceulighed. Med sci-fi-filmen Nope går instruktøren i kødet på filmbyen Hollywood.

Tonen sættes med en af nyere tids mest urovækkende åbningsscener, hvor en abe under optagelserne af en sitcom går amok i en blodrus og dræber flere af de medvirkende.

Historien handler om et afroamerikansk søskendepar. De driver en familieranch, hvor heste lejes ud til filmoptagelser. Deres far bliver dræbt, da et ufo-lignende objekt viser sig på himlen og begynder at skabe dødeligt kaos.

Det er en gådefuldt fabulerende film om frygten for det fremmede. Man sidder på kanten af sædet indtil slutningen, og det er sådan en oplevelse, som spøger videre i hovedet.

Se filmen!

 

Kommentarer

Annoncørbetalt indhold

Denne artikel er sponsoreret af Blockbuster.

Filmene er udvalgt i samarbejde mellem Blockbuster og Filmmagasinet Ekko.

De kan lejes eller købes.

Teksterne er skrevet af Ekko.

© Filmmagasinet Ekko