Ekko Shortlist Awards 2019
30. nov. 2019 | 00:12

Peters pølsevogn

Foto | Janus Engel Rasmussen
I dagens anledning har Peter Aalbæk Jensen lavet 400 pølser med tilhørende pølsebrød og sin egen sennep, som han serverer til gæsterne ved Ekko Shortlist Awards 2019.

”Filmarbejde er let og harmonisk, mens køkkenarbejde fandeme er hårdt,” siger Peter Aalbæk Jensen, der gav den som pølsemand ved Ekko Shortlist Awards.

Af Nicki Bruun

Peter Aalbæk Jensen er krediteret som producer af kortfilmen Cognitio, der her til aften har kæmpet om priser ved Ekko Shortlist Awards.

Filmen måtte se sig forbigået til Shortlist Prisen og Publikum Prisen, men det var faktisk ikke med ambitionen om at vinde en pris, at filmmanden gjorde sin ankomst til festen.

Han indtog derimod en overraskende rolle som pølsemand i showets natmadsvogn, der stod parkeret uden for Bremen Teater!

”Vi havde lavet 400 pølser og bagt 400 pølsebrød, vi havde lavet sennep og ketchup, og så var det altså bare med at køre fire hotdogs i minuttet, så der skulle smæk på. Jeg havde lovet, at alle gæsterne blev fodret af på en times tid, så der var tryk på,” siger Peter Aalbæk Jensen.

Zentropa-stifteren udsprang for nyligt som Ekkos nye blogger, der skriver om et langt liv i filmens tjeneste.

”Jeg har gået i den hårde skole, og jeg vil da sige til alle de kommende filmsnuder: Filmarbejde er let og harmonisk, mens restaurations- og køkkenarbejde fandeme er hårdt! Jeg er kommet fra asken og ind i ilden, skal jeg hilse og sige.”

Hold vinderne nede
Peter Aalbæk Jensen har produceret Zentropa-makkeren Lars von Triers film og senest sat sit navn på Mødregruppen og snart biografaktuelle Harpiks.

Men ved siden af filmens verden er han sammen med Trier også aktiv i sit eget landbrug, mens han er i gang med at opbygge en hel øko-landsby tæt på Filmbyen i Avedøre, hvor Zentropa har hovedsæde.

”Hvis man laver et projekt ambitiøst og tosset nok, bliver det som regel til noget. Det er altid, når vi prøver at tænke rationelt og er småtskårne, at det ikke bliver til noget. Så hvis det bare er bindegalt nok, skal det nok blive til noget. Den kategori hører jeg til, så jeg er overbevist om, at jeg om tre år sidder i en gravemaskine og starter byen op,” fortæller Peter Aalbæk Jensen, der befinder sig meget veltilpas i et køkken.

”Det er dybest set lige så meget produktion og showbusiness, og det har jeg jo lavet i hele mit liv. Så jeg slapper af fra film ved at vaske op efter 120 mand i et forsamlingshus eller lave medisterpølse.”

– Fandt du her til aften også tid til at give morgendagens filmskabere et velmenende råd med på vejen?

”Overhovedet ikke. Jeg havde en kontrakt med Ekko, og den var forpligtende,” siger Peter Aalbæk Jensen med vanlig, knastør humor.

– Men hvad kan de bruge deres sejr ved Ekko Shortlist Awards til?

”De skal holdes nede, ligesom jeg blev. Verdens bedste motor er netop ikke at vinde prisen. Man skal ikke ønske sig nogen som helst priser, det er ikke godt for skærpelsen af stålet. Så bed til Gud, hvis du ikke har vundet. Vinderne er godt på vej ned ad karriererangstien.”

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske filmtalenter og kortfilm.

Sjette udgave blev afholdt 29. november i Bremen Teater med Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag som værter.

De nominerede var udvalgt blandt 159 kortfilm fra Ekko Shortlist i perioden 29. oktober 2018 – 4. november 2019.

Vinderne blev fundet i en sammentælling af brugernes stemmer og juryens rangeringer.

Prisuddelingen er støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko