Nekrolog
07. sep. 2021 | 10:14

Populær stjerneskuespiller fundet død

Foto | HBO
Den homoseksuelle og moralsk anlagte kriminelle Omar Little fra The Wire er i Michael K. Williams’ skikkelse en af tv-historiens mest uforglemmelige figurer.

Michael K. Williams udforskede sine dæmoner i serier som The Wire og Boardwalk Empire. Nu er den karismatiske skuespiller med det karakteristiske ar gået alt for tidligt bort.

Af Nicki Bruun

Michael K. Williams brændte altid igennem på lærredet og skærmen. Ligegyldigt om han spillede en underligt sympatisk selvtægtskriminel i The Wire eller en ambitiøs gangster i Boardwalk Empire, lod man sig betage af hans store karisma.

Skuespilleren blev mandag eftermiddag amerikansk tid fundet død i sin lejlighed i New York. Han blev 54 år.

Dødsårsagen er ikke meldt officielt ud, men ifølge amerikanske medier mistænker politiet en narko-overdosis, fordi man fandt spor efter stofforbrug i lejligheden.

Michael K. Williams har gennem karrieren fortalt åbent om sin kamp med afhængighed af både alkohol og stoffer. I interviews har skuespilleren fortalt, at han tog kokain i forbindelse med flere af sine roller, og at han altid gravede ind i de mørkeste dele af sin sjæl for at skabe de rammende præstationer.

Særligt rollen som den homoseksuelle enspænder Omar Little i The Wire har skrevet sig ind i historien. Den komplekse forbryder arbejder ud fra et moralsk kodeks, når han turer rundt på gaderne i Baltimore for at skaffe til dagen og vejen.

Serieskaber David Simon er normalt en mester med ord, men han erkender selv at være løbet tør for dem i den tragiske situation.

”Lige nu er jeg for ked af det til at sige alt det, der bør blive sagt. Michael var en god mand og et sjældent talent. På vores rejse sammen har han altid gjort sig fortjent til de bedste ord, men i dag vil de ord ikke komme,” skriver David Simon på Twitter.

Ar efter slagsmål
Med sit karakteristiske ar på tværs af ansigtet skilte Michael K. Williams sig fysisk ud. Arret fik han som ung, da han på sin 25-årsfødselsdag prøvede at stoppe et slagsmål mellem sine venner og en anden gruppe.

Men det var skuespillerens helt særegne tilstedeværelse i rollerne, der gjorde ham så overbevisende.

Efter en barsk opvækst i socialt boligbyggeri i New York besluttede han at forsøge at gøre karriere som danser. Han medvirkede i musikvideoer for George Michael og Madonna, og i 1996 fik han sin filmdebut over for rapperen Tupac Shakur i Bullet.

Siden blev han særligt kendt for større og mindre roller i tv-serier som Alias, Community, Hap and Leonard og The Night Of. Ved siden af det havde Michael K. Williams roller i store film som 12 Years a Slave, Inherent Vice og The Road, hvor han uagtet antallet af minutter på lærredet altid efterlod et varigt indtryk.

Skuespilleren har fem gange været nomineret til tv-verdens fornemmeste pris: Emmy. En af dem har han mulighed for at vinde efter sin død, da han ved årets Emmy-uddeling – som finder sted den 19. september – er nomineret for sin birolle i tv-serien Lovecraft Country.

Video: Michael K. Williams i The Wire

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko