Nyhed
24. juli 2015 | 15:31

Producentdatter debuterer med kendt mordsag

Foto | Quinn Miller-Bedel
Puk Grasten taler med skuespilleren Lynn Cohen under optagelserne i 2012 til hendes kortfilm 37, der nu skal udvides til en spillefilm.

Regner Grastens datter springer ud som filminstruktør med international spillefilm om opsigtsvækkende drab på en ung kvinde i 1964.

Af Claus Christensen

Ingen kan være i tvivl om, at den danske producent og manuskriptforfatter Regner Grasten – som også blogger for Ekko – lever og ånder for film.

Passionen er gået i arv til hans datter, der springer ud som instruktør med en international spillefilm.

28-årige Puk Grasten har studeret film på NYU Tisch School of Arts, og det er hendes tredjeårsfilm 37 (2012), som hun vil udvide til en spillefilm.

37 er baseret på den 28-årige italiensk-amerikaner Kitty Genovese, som i 1964 blev knivdræbt i sit hjem i New York. Mordet vakte opsigt, da det kom frem, at naboerne i Queens-bydelen undlod at gribe ind, selv om de vidste, hvad der foregik.

Morderen blev senere arresteret og dømt, og i en alder af 78 år sidder han den dag i dag stadig i fængsel. Sagens social-psykologiske aspekter blev genstand for en undersøgelse, og vidnernes passivitet er sågar blevet kendt som Genovese-syndromet.

International bevågenhed
Filmen produceres af Regner Grasten Film og Game 7 Film. Den har fået 2,9 millioner kroner i støtte fra den danske talentordning New Danish Screen, men projektet har international bevågenhed.

Ifølge nyhedssiden Indiewire har Samira Wiley fra tv-serien Orange Is the New Black sagt ja til at medvirke sammen med en række andre navne. Det er dog uvist, hvem der skal spille Kitty Genovese.

”Jeg har aldrig overvejet, at jeg skulle lave andet end at være inden for branchen. Jeg er blevet opdraget med film,” har Puk Grasten sagt til Copydan KulturPlus og tilføjet, at hun som barn skrev følgende i sin dagbog:

”Jeg har været så træt i skolen i dag. Mor og far ville have, at jeg skulle se en lang sort-hvid film.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko