Nyhed
15. maj 2024 | 12:08

Producentforeningen har fundet ny direktør

Foto | Producentforeningen

Den kommende direktør for Producentforeningen Anna Porse Nielsen er grundlægger af konsulentvirksomheden Seismonaut og har siden februar været politisk direktør for Koda. 

Anna Porse Nielsen overtager for Jørgen Ramskov til august og kalder stillingen for et drømmejob.

Af Frederik Hoff

I december meddelte Producentforeningen, at Jørgen Ramskov går af som direktør ved udgangen af juli, og nu er hans afløser fundet.

Ifølge en pressemeddelelse fra foreningen har bestyrelsen valgt Anna Porse Nielsen, der er tidligere direktør for og grundlægger af konsulentvirksomheden Seismonaut og siden februar har været politisk direktør for Koda.

67-årige Jørgen Ramskov blev selv direktør i 2019 efter flere år som direktør for taleradioen Radio24syv, der lukkede samme år, og nu ønsker han at ”skifte tempo i sit arbejdsliv,” som han skrev på Facebook i december.

I Ekko #95 taler Jørgen Ramskov med Det Danske Filminstituts afgående direktør Claus Ladegaard om krisen i dansk film og udtaler sig om branchens fremtid:

”Danmark er stadigvæk en filmindustri. Jeg plejer at sige, at den dag, vi har flere penge end idéer, er vi fucked, og det er heldigvis ikke tilfældet. Mange har været vant til at tjene mange penge, og mange har haft mere at lave, end de får i fremtiden. Men vi er og bliver en filmnation.”

Drømmejob
”Anna Porse Nielsen skal fortsætte den gode udvikling, som foreningen har oplevet under Jørgen Ramskov,” udtaler Producentforeningens bestyrelsesleder Kasper Fredshavn i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Ved valget af Anna som ny direktør har vi lagt vægt på, at hun forener moderne ledelseskompetencer med iværksættererfaring, et godt blik for kreative processer og tillidsbaseret opbygning af alliancer.”

Bestyrelseslederen lægger også vægt på, at Porse Nielsen har erfaring som selvstændig erhvervsdrivende, hvilket er et perfekt match med en forening, det består af iværksættere.

”Gennem de sidste 20 år har jeg været med til at sætte Danmarks kreative erhverv på den politiske agenda, fordi vi i Danmark kan noget helt særligt, når det kommer til at skabe visuelle fortællinger, der betyder noget for mennesker,” udtaler 52-årige Anna Porse Nielsen selv i pressemeddelelsen.

”Jeg har både arbejdet som rådgiver i min egen konsulentvirksomhed og som bestyrelsesmedlem i Fonden Filmtalent, Vision Denmark og i animationsmiljøet i Viborg. Direktørstillingen i Producentforeningen er derfor et drømmejob og jeg glæder mig til samarbejdet med foreningens medlemmer, medarbejdere og interessenter.”

Kommentarer

Krise-tema i Ekko #95

Vi taler med Jørgen Ramskov og Filminstituttets direktør Claus Ladegaard om krisen og Danmarks fremtid som filmnation.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Bestil magasinet her og få det tilsendt.

Magasinet kan købes i løssalg over hele landet.

Abonnenter kan også læse bladet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko