Nyhed
10. maj 2017 | 10:28 - Opdateret 10. maj 2017 | 14:50

Ridley Scott planlægger en Alien mere

Foto | Mark Rogers
Michael Fassbender gentager sin rolle som andriode i Alien: Covenant, mens Ridley Scott endnu engang står i spidsen for Alien-universet, som han bestemt ikke er færdig med.

Den britiske instruktør er i gang med at skrive fortsættelsen til aktuelle Alien: Covenant. Han vil optage den næste inden for fjorten måneder.

Af Nicki Bruun

Om en uge rammer Alien: Covenant de danske biografer, og dermed er Ridley Scott endnu engang tilbage i det Alien-univers, som han sparkede i gang med et brag i 1979.

Og Scott er langt fra færdig med de monsterfyldte rumgysere. Faktisk har han allerede en ganske klar plan for den næste film i rækken.

”Vi skriver på en fortsættelse lige nu, som jeg optager inden for de næste fjorten måneder,” siger instruktøren i et interview med det britiske medie IGN.

Her fortæller han også, at han gerne bliver ved med at lave film i serien, så længe de kan holde niveauet: ”Når det er godt, er det godt. Hvis en fortsættelse er god, er det værd at blive ved.”

De første internationale anmeldelser af Alien: Covenant har været blandede. 

The Hollywood Reporters Todd McCarthy skriver, at der modsat mange andre fortsættelser ikke er et gram fedt på fortællingen, som er den bedste i serien siden de første to film. Peter Bradshaw fra The Guardian skriver, at filmen føles alt for velkendt – som en greatest hits over de andre films mest urovækkende øjeblikke.

Androider og monstre
Handlingen i Alien: Covenant foregår før den oprindelige Alien, ligesom det var tilfældet med Alien-prequel’en Prometheus (2012), som Ridley Scott også har instrueret.

Michael Fassbender er igen i centrum som andriode. I Prometheus hedder han David, men i Alien: Covenant spiller Fassbender både David og en nyere version ved navn Walter.

Han arbejder på rumskibet Covenant, som når frem til en fjern planet i galaksen. Besætningen opfatter først stedet som et slags paradis, men pludselig begynder en flok monstre at jage dem.

Svenske Noomi Rapace og Guy Pearce er på rollelisten, ligesom de var i Prometheus, mens hovedrollerne i den nye spilles af Katherine Waterston (Inherent Vice),Billy Crudup (Watchmen) og Danny McBride (Eastbound & Down).

Endnu foreligger der hverken en titel eller premieredato for fortsættelsen til Alien: Covenant.

Trailer: Alien: Covenant

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko