Nyhed
09. maj 2010 | 14:10

Roger Ebert trækker sexløberen

Den amerikanske filmkritiker har offentliggjort sit manuskript fra 1977 om punk-ikonerne Sex Pistols.
Af Bjarke Friis Kristensen

Da det legendariske punkband trådte ind på den engelske musikscene, kaldte de Led Zeppelin for ”retarderet hippiemusik” og smadrede med en uhørt anarkistisk ildhu plader med blandt andet Elton John, Rod Stewart og The Beatles.

I hvert fald ifølge Roger Eberts 33-årige gamle manuskript, som han for nylig offentliggjorde på sin blog.

Her spiller Sex Pistols selv hovedrollerne i en fortælling om den aggressive og fandenivolske afstandstagen til den gamle musik-scene.

Til gavn for rockhistorien
Filmen går under navnet Who Killed Bambi?, og det var planen, at bandets manager og impresario, Malcolm McLaren, skulle producere den. Kultinstruktøren Russ Meyer var hyret til at tage plads i instruktørstolen, men projektet blev aldrig gennemført. 


Det var ikke, før Malcolm McLaren døde i starten af april i år, at Roger Ebert fandt sit manuskript frem fra gemmerne og lagde det ud til offentlig skue.

”Offentliggørelsen af manuskriptet er til gavn for fremtidige rockhistorikere,” skriver filmkritikeren på sin blog.

Punk-pendant til Beatles-film
Manuskriptet fra 1977 beskriver Sex Pistols udvikling fra ukendt band til fandenivoldske og berygtede punk-ikoner.

Who Killed Bambi? havde i første omgang den mindre kryptiske titel Anarchy in the U.K. Den var tænkt som punkens pendant til The Beatles-filmen A Hard Day’s Night fra 1964.

Og der er noget mere knald på manuskriptet, som byder på slagsmål, ludere, sex og slagfærdige replikker."Vi hader jer endnu mere"
”Det kan godt være, at I hader os, men vi hader jer endnu mere,” råber bassisten Johnny Rotten fra scenen til et utaknemmeligt publikum.

Der nåede at blive lavet få optagelser, før projektet blev skrinlagt.

Nogle af disse optagelser endte i dokumentarfilmene The Great Rock ’n’ Roll Swindle fra 1980 og den nyere The Filth and the Fury fra 2000.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko