Nyhed
22. juni 2018 | 13:49

Roseanne lever videre uden Roseanne

Foto | Greg Gayne
Glæden var øjensynligt stor for både Roseanne Barr og John Goodman, da Roseanne vendte tilbage på tv-skærmen efter 21 års pause. Men den fælles lykke blev kortvarig.

Tv-kanalen ABC har bestilt en spinoff-serie af Roseanne uden skaberen Roseanne Barr, der blev fyret på grund af et racistisk tweet.

Af Nicki Bruun

Der gik ikke mange timer, fra komikeren Roseanne Barr havde skrevet et tweet, der blev anset for racistisk, til hun fik marchordre af arbejdsgiveren ABC.

Hendes genoplivede tv-serie Roseanne var ellers en kæmpe succes for kanalen, ligesom den havde været i sin oprindelige udgave i 90’erne. ABC prøver nu at få mere ud af den populære serie om en arbejderklassefamilies kamp i USA, men denne gang bliver det uden Roseanne Barr.

Flere amerikanske medier skriver, at tv-kanalen har bestilt en sæson på ti afsnit af et spinoff med arbejdstitlen The Connors.

I Roseanne hedder familien – med mor og far spillet af Roseanne Barr og John Goodman – Connor til efternavn, og det er da også den samme familie, som den nye serie skal handle om.

”Vi er taknemmelige for at have nået til denne aftale, så vores hold kan fortsætte arbejdet med at udforske Connor-familiens fortælling,” siger Tom Werner, hvis selskab Werner Entertainment skal lave The Connors.

Ingen penge til Roseanne
Arbejdet med den kommende sæson af Roseanne skulle efter planen være startet samme dag, som Roseanne Barr blev fyret fra serien.

Mens Barr ikke kommer til at have noget at gøre med The Connors, er både John Goodman og andre skuespillere som Laurie Metcalf og Sara Gilbert med.

Hvordan Barr bliver skrevet ud af serien, vides ikke, oplyser branchebladet Variety.

Varietys kilder oplyser, at Tom Werner har bedt Roseanne Barr om at fraskrive sig kreditering i forbindelse med The Connors, som hun ellers ville have krav på. ABC har angiveligt nægtet at være involveret i et projekt, som Barr ville tjene penge på.

”Jeg gik med på forliget, så 200 mennesker foran og bag kameraet kunne beholde deres arbejde, og jeg ønsker alle involverede det bedste,” udtaler Roseanne Barr.

Efter planen får The Connors premiere på amerikansk tv allerede til efteråret.

© Filmmagasinet Ekko