Cannes 2022
25. maj 2022 | 19:37

Mads Mikkelsen: ”Ruben er en sjov fyr”

Foto | Christopher Aoun
Nikolaj Arcel, Mads Mikkelsen, Amanda Collin og Anders Thomas Jensen er alle blevet sendt til Cannes for at præsentere den kommende storfilm Kongens land for verdenspressen.

Den verdenskendte skuespiller tager svenske Ruben Östlunds kritik af danske film med ophøjet ro og afblæser nabostriden.

Af Nicki Bruun

Verdenspressen var inviteret til Zentropas flotte villa et stykke væk fra Cannes-festivalens centrum, da filmselskabet i dag annoncerede sin næste store satsning.

Den hedder Kongens land og er instrueret af Nikolaj Arcel, der har skrevet manuskriptet med Anders Thomas Jensen. Og ingen ringere end Mads Mikkelsen spiller hovedrollen i det historiske drama over for Amanda Collin.

På et pressemøde i uformelle rammer fortæller skuespillere, instruktør og medmanuskriptforfatter om glæden ved at lave den kommende film, der starter optagelserne til september og efter planen får premiere næste efterår.

Ekko spørger, hvad de danske filmfolk mener om Ruben Östlunds kommentarer om dansk film, som svenskeren ad flere omgange har kaldt dårlige.

”Ruben er en sjov fyr,” siger Mads Mikkelsen med et afvæbnende grin og undlader diplomatisk at affyre skudsalver tilbage.

”Jeg tilbragte faktisk en masse tid sammen med ham i går, og han er bare virkelig sjov.”

Film med vennerne
Mads Mikkelsen bliver i morgen hyldet på Cannes-festivalen med et såkaldt rendez-vous, hvor skuespilleren i en biografsal fortæller om sin karriere.

Den har siden gennembruddet i Pusher budt på et hav af roller, der har gjort ham til den mest eftertragtede skuespiller i Danmark.

Udlandet sender også bud efter danskeren, der har medvirket i enorme franchises som Marvel-filmene, Star Wars-sagaen og senest den nyeste film i Harry Potter-universet.

Næste år kan Mads Mikkelsen tilmed opleves over for Harrison Ford i en ny film om Indiana Jones. Men med sin rolle i Kongens land holder skuespilleren altså fast i også at arbejde på modersmålet.

”Det er ikke nødvendigvis vigtigt for mig at lave film i Danmark, men jeg laver de projekter, som jeg finder interessante,” siger Mads Mikkelsen, der arbejdede sammen med Nikolaj Arcel i En kongelig affære fra 2012.

”Jeg elsker at lave film med mine venner. Det er heller ikke vigtigt for mig at arbejde i USA, men jeg tager derhen, hvor noget fanger min interesse. Nikolaj har pitchet mig to historier, og jeg har sagt ja begge gange. Så hans succesrate er 100 procent!”

Kommentarer

Nicki Bruun

Ekkos udsendte journalist i Cannes dækker dagligt festivalen.

Laver primært interviews og opstøver store og små nyheder.

Cannes-festivalen blev holdt første gang i 1946 og regnes for verdens mest prestigefyldte festival.

Årets festival er nummer 75 og løber fra 17. til 28. maj.

© Filmmagasinet Ekko