Nyhed
09. juni 2017 | 17:32

Ruben Östlund annoncerer sin næste film

Foto | Tobias Henriksson
I Ruben Östlunds Guldpalme-vinder The Square bliver menneskeracen sammenlignet med vores nærmeste slægtning, hvorfor instruktøren har fået taget et pressebillede med en abe.

Den svenske Guldpalmevinder skifter den hykleriske kunstverden ud med en kynisk modeverden i kommende satirefilm.

Af Nicki Bruun

Den svenske satiriker og samfundsrevser Ruben Östlund vandt til de flestes overraskelse Guldpalmen med The Square på årets Cannes-festival.

Det er bare to uger siden, og instruktøren hviler ikke på laurbærrene. Han har nemlig netop fortalt branchebladet Variety om sin næste film. Hvor en firkant er i centrum i The Square, fokuserer han næste gang på en trekant.

Det er dog ikke så seksuelt, som det lyder.

Triangle of Sadness refererer til et indgreb, som plastikkirurger bruger til at fjerne rynker mellem øjnene, fortæller Östlund til Variety.

Og titlen er selvfølgelig ikke tilfældig, da filmen er en satire over modeverdenen og har to aldrende modeller i hovedrollerne: en mand, som er ved at blive skaldet, og en kvinde, som er lesbisk.

”I modeindustrien leder folk i en tidlig alder efter en udvej, men det er svært for mænd at bruge udseendet til at sikre deres fremtid. Imens har kvindelige modeller ofte muligheden for at gifte sig med rige mænd, med mindre de ikke er til mænd, som vores hovedperson,” siger Ruben Östlund til Variety.

Økonomi og udseende
Ligesom The Square, hvor danske Claes Bang spiller hovedrollen som museumsleder, forestiller Ruben Östlund sig at optage Triangle of Sadness delvis på engelsk.

Og mens Guldpalmevinderen – der får dansk biografpremiere den 23. november – er en satire over kunstverdenen, går instruktørens næste i kødet på modeverdenen.

Til Variety siger Östlund, at han vil ”bruge satire til at skabe varme portrætter af menneskene i en kynisk industri og vise, i hvilket omfang økonomi hænger sammen med udseende i vores samfund”.

Endnu forlyder der intet om, hvornår Triangle of Sadness kommer, men instruktøren er også kun i den indledende fase, hvor han skal til at finde skuespillere. Og som han siger til Variety: ”Ligegyldigt hvor berømt man er, får ingen en rolle uden at prøvefilme.”

Til gengæld har Ruben Östlund ifølge artiklen også netop færdiggjort manuskriptet til et pilot-afsnit af en tv-serie med titlen You Know That Weekend You Were Away With the Kids?

Det er en engelsksproget serie, som vil udforske utroskab fra forskellige perspektiver, så der er meget at se frem til fra Östlunds hånd.

Klip: The Square

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko