Venedig 2018
19. juli 2018 | 11:15

Ryan Goslings rumrejse starter i Venedig

Foto | Daniel C. McFadden
I rollen som Neil Armstrong bliver Ryan Gosling iklædt fuld astronaut-uniform til sin tur ud i det store verdensrum.

Den Oscar-vindende La La Land-instruktør Damien Chazelles First Man om Neil Armstrongs rumfærd er valgt som åbningsfilm på Venedig-festivalen.

Af Nicki Bruun

Ryan Gosling dansede sig med Emma Stone ind i alles hjerter i Damien Chazelles brusende musical La La Land.

Nu er han snart klar til en noget anden rolle for Chazelle, der som den yngste nogensinde vandt en Oscar som bedste instruktør for La La Land.

Gosling spiller den amerikanske astronaut Neil Armstrong i First Man, der ifølge Variety er blevet valgt som åbningsfilm på dette års udgave af Venedig-festivalen.

Dermed får det ventede rumdrama verdenspremiere den 29. august, hvor festivalen starter.

First Man følger Neil Armstrong i årene op til og under månelandingen i 1969. Foruden Ryan Gosling medvirker Claire Foy fra Netflix-serien The Crown som Armstrongs kone Janet Shearon, mens også Kyle Chandler og Corey Stoll er på rollelisten.

Bedre Oscar-chancer
Magtbalancen i festivalland har de seneste år forskudt sig. Hvor Cannes-festivalen altid er blevet betragtet som den mest prestigiøse festival at vise sin film på, har Venedig på det sidste hevet flere og flere store film til sig.

Det skyldes ifølge eksperter især, at Venedig ligger i efteråret og dermed er tættere på Oscar-uddelingen. I Hollywood er der opstået frygt for, at det er for tidligt at vise sin film på forårets Cannes-festival, hvis man vil i betragtning til Oscars.

For eksempel fik årets store Oscar-vinder The Shape of Water verdenspremiere i Venedig sidste år, hvor den også vandt en pris. Filmens instruktør Guillermo del Toro er formand for juryen på dette års festival, der løber 29. august – 8. september.

Det fulde program bliver som regel offentliggjort en måneds tid inden festivalens start, og kan dermed forventes i løbet af juli.

First Man får dansk biografpremiere den 11. oktober.

Trailer: First Man

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko