Nyhed
27. juli 2004 | 18:02

Sæson for filmfestivaler

Hele tre filmfestivaler er lige om hjørnet. To af dem fokuserer på børne- og ungdomsfilm: Odense Film Festival og Buster.
Af Annemarie Hørsman
Fra 13. til 19. september løber den femte Buster af stablen, og som noget nyt satser børnefilmfestivalen på et konkurrenceprogram for ungdomsfilm, der dyster side om side med de øvrige velkendte serier med børne-spillefilm, kortfilm, dokumentarer og animation. En samlet filmoversigt kan ses på Busters hjemmeside i begyndelsen af august.

Man behøver dog ikke at vente helt til september for at trække i sit festival-dress. 19.-29. august præsenterer Copenhagen International Film Festival 100, primært europæiske, film, men for især det unge publikum starter sæsonen allerede 9. august med Odense Film Festival, der satser på det bedste inden for kort- og dokumentarfilm.

Her er børn og unge nemlig en synlig del af programmet, hvor film som Michael W. Horstens Lille far, Anders Gustafssons Fluen og Jesper Troelstrups 14, fuld og for meget skal stå prøven over for en særlig ungdomsjury. Desuden medvirker en dansk dokumentar om børn i en flygtningelejr. Bag bjergene er instrueret af Katia Forbert Petersen og Annette Mari Olsen, som fortæller om filmen i et nyligt interview til EKKO.

Læs også om seminarer og workshops på festivalernes hjemmesider.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko