Nyhed
22. maj 2006 | 18:12

Sarita Christensen bryder med Zentropa

Produceren Sarita Christensen starter sammen med Anders Morgenthaler et nyt filmselskab, med fokus på film til børn og unge.
Af Markus Bernsen

Efter ni år i Filmbyen fortalte Sarita Christensen forleden Zentropas Peter Aalbæk Jensen, at hun ville starte et nyt produktionsselskab med instruktøren Anders Morgenthaler (de interviewes begge i EKKO #33). 

Den 30-årige producer gav Zentropa-direktøren besked den 19. maj samtidig med, at Christensens og Morgenthalers Princess vakte opsigt i Cannes.

"Vi har længe talt om at starte vores eget, og for mit vedkommende er det nu, jeg skal rykke, i stedet for at fortsætte som en central del af fremtidens Zentropa, som jeg ellers er blevet tilbudt det," siger Sarita Christensen.

Synergi i samarbejdet
Som leder af ungdomsafdelingen Zentropa Grrr har Sarita Christensen haft ansvaret for en række nyskabende film til børn og unge, og de erfaringer skal nu udnyttes sammen med Anders Morgenthaler. Han har nemlig en usædvanlig god fornemmelse for den yngre målgruppe, mener hun.

"Anders har et stort talent på det område, og der ligger en synergi i vores samarbejde, som jeg virkelig tror, kan bruges til noget godt."

Det nye selskab skal bygges op efter samme model, som Zentropa blev i sin tid. Det har endnu ikke noget navn, og selv om Sarita Christensen har flere idéer, er det heller ikke besluttet, hvor selskabet skal have adresse.

Zentropa er blevet for stor
Men det bliver ikke i Filmbyen ved Avedøre, fortæller hun, for det er Zentropas territorium. Beslutningen om at bryde med Peter Aalbæk og Lars von Trier er netop truffet, fordi Zentropa, efter Sarita Christensens mening, er blevet for stor til sit eget bedste.

"For mig er det en bagdel, at Zentropa er blevet så stor, og det har jeg også sagt til Peter (Aalbæk Jensen Red.). Det er altid indholdet, der skal definere, hvordan maskinen kører — ikke omvendt," mener Sarita Christensen.

Læs Christian Monggaards interviews med Sarita Christensen og Anders Morgenthaler i EKKO #33, der kan købes i kiosker over hele landet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko