Nyhed
13. juli 2018 | 22:27

Scarlett trækker sig fra transkønnet rolle

Foto | HFPA
Scarlett Johansson lagde med Lost in Translation og Match Point en hel verden for sine fødder, men nu er hun i visse kredse faldet i unåde på grund af sine rollevalg.

Efter heftig kritik har den amerikanske skuespiller Scarlett Johansson valgt at forlade Rub & Tug, hvor hun skulle have spillet den transkønnede Dante ”Tex” Gil.

Af Claus Christensen

”Fortæl dem, at de kan tage kontakt til Jeffrey Tambor, Jared Leto og Felicity Huffman,” lød Scarlett Johanssons kække svar, da hun blev kritiseret for at tage en rolle som kønskønnet i den kommende film Rub & Tug.

Hun henviste til tre ciskønnede skuespillere, der er blevet rost og belønnet for at spille transkønnede personer på film og i serier.

Men svaret fik ikke kritikken til at forstumme. Tværtimod. Og nu har Scarlett Johansson bestemt sig for at sige undskyld og simpelthen rive filmkontrakten over.

”I lyset af de nylige etiske spørgsmål, der er blevet rejst i forhold til min rolle som Dante ”Tex” Gil, har jeg med respekt besluttet at trække mig ud af projektet,” siger Scarlett Johansson til LGBT-magasinet Out.com.

”Vores kulturelle forståelse af transkønnede mennesker fortsætter med at gøre fremskridt, og jeg har lært meget af det fællesskab, siden jeg kom med min første udtalelse. Jeg har indset, at den var ufølsom,” udtaler Hollywood-stjernen.

Noget roderi
Rub & Tug er en biopic, der fortæller historien om massageklinikejeren Jean Marie Gill. Hun blev født som kvinde, men opfattede sig som en mand og kaldte sig Dante ”Tex” Gill.

Mange folk er blevet provokeret af, at rollen gik til Scarlett Johansson, fordi hun er ciskønnet. De mener ikke, at Hollywood viser respekt for minoritetsgrupper.

”Jeg ville ikke være så bestyrtet, hvis jeg fik den samme plads som Jennifer Lawrence og Scarlett i forhold til cisroller, men det ved vi, ikke er tilfældet. Det er noget roderi,” skrev den transkønnede Trace Lysette fra serien Transparent.

Scarlett Johansson er tidligere blevet kritiseret for at spille en japansk kvinde i Ghost in the Shell. Nu har hun så valgt at lægge sig fladt ned.

”Selv om jeg ville have elsket at få mulighed for at bringe Dantes historie og transformation til live, kan jeg godt forstå, hvorfor mange føler, at han bør blive spillet af en transkønnet person. Og jeg er taknemmelig for, at denne debat om casting – trods dens kontroversielle karakter – har sat gang i en større samtale om diversitet og repræsentation på film,” udtaler Scarlett Johansson.

Trailer: Ghost in the Shell

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko