Nyhed
29. juli 2014 | 19:02

Sci-fi-fans har fået deres egen Cannes-festival

Foto | John Seale
Mad Max: Fury Road var blandt de mange prominente film, der blev promoveret på science fiction- og tegneserie konferencen Comic-Con.

Hele verdens science fiction- og tegneserie-entusiaster havde i denne weekend opmærksomheden rettet mod Comic-Con i San Diego, som de seneste år er blevet branchens store udstillingsvindue.

Af Morten Scriver Andersen

”Jeg har hørt meget om Comic-Con, og at det skulle være stedet, hvor deltagerne er mest passionerede omkring film og populærkultur. Så jeg ville se, om der var noget om al virakken.”

Sådan sagde Christopher Nolan, en af Hollywoods store darlings, da han til publikums store begejstring dukkede uanmeldt op til dette års udgave af Comic-Con International, som sluttede i søndags.

Med sig havde han en anden af nutidens store stjerner, skuespilleren Matthew McConaughey, der spiller hovedrollen i hans kommende Interstellar, som får dansk premiere 6. november 2014.

Og fortvivl ej, hvis du aldrig har hørt om Comic-Con. For mens hele USA’s science fiction- og tegneseriefanskare har været på den anden ende i byen San Diego over weekenden, er begivenheden stadig ikke for alvor nået ud til et europæisk publikum.

Det er ellers ikke celebre gæster og opsigtsvækkende offentliggørelser, der mangler på den mangeårige sci-fi og tegneseriekonference, som har eksisteret siden 1970.

En fest for nørder og skabere
Comic-Con er en konference, hvor filmproducenter, skuespillere, tegnere, spildesignere og ikke mindst fans fra nær og fjern mødes for at hylde science fiction- og tegneserieuniverset. Over tre dage kan fans og barnlige sjæle købe nye tegneserier, sjældent legetøj og mere eller mindre nørdede artefakter.

Comic-Con er også, eller måske primært, et vindue, hvor de store producenter kan fremvise trailere, skuespillere og andre nyheder i forbindelse med deres kommende film og tv-serier.

Således var der både nyt om den kommende The Avengers-film og Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Samtidig blev splinternye trailere for vinterens længe ventede storfilm The Hobbit: The Battle of the Five Armies og The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 fremvist.

Det er dog først i de seneste år, at Comic-Con for alvor er blevet en platform, hvor de allerstørste selskaber såsom Marvel, Paramount og Warner Bros viser deres trailere og lancerer projekter, der ligger langt ud i fremtiden.

Science fiction og tegneseriernes Cannes
På samme måde som filmfestivalerne i Cannes, Venedig og Berlin er et vigtigt udstillingsvindue for artfilm, har Comic-Con efterhånden fået en helt central position i forhold til science fiction- og tegneserieproducenterne. Således er Comic-Con blevet det pejlemærke, som de store producenter orienterer sig mod, når marketingstrategien for deres film skal planlægges.

Men modsat de traditionelle filmfestivaler er Comic-Con ikke for udvalgte og højtstående personer i filmbranchen. Tværtimod er alle inviteret, og konferencen samlede sidste år et publikum på 126.000.

I kølvandet på dette års Comic-Con flyder Youtube over med aktuelle trailere til den nærmeste fremtids kommende blockbustere.

Vi har samlet et overblik over de største trailer-offentliggørelser på dette års Comic-Con.

Hobitten: Ud og hjem igen
Peter Jacksons længe ventede finale i fortællingen om Bilbo Sækker kulminerer som forventet med et kæmpeslag. Mere overraskende blev eventyrets første trailer lanceret på årets Comic-Con. Musikken er neddæmpet, men efter billederne at dømme kan man forvente sig et storslået punktum for rejsen med Bilbo Sækker.

Dansk premiere: 17 december.


Sin City: A Dame to Kill For
Robert Rodriguez og Frank Miller er tilbage med en opfølger til kæmpesuccesen fra 2005 Sin City. Med Sin City: A Dame to Die For fortsætter de to stilen fra etteren med det sort-hvide tegneserieudtryk. I denne udgave af det rå univers i byen Sin City kan vi blandt andre se Josh Brolin, Joseph Gordon-Lewitt og Bruce Willis.

Og ikke nok med det. På dette års Comic-Con kunne Frank Miller fortælle det tegneseriehungrende publikum, at makkerparret allerede har haft samtaler om en tredje film til serien.

Dansk premiere: 28. august.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
Det blev også til en kort teaser for den tredje film i rækken af den populære actionfranchise Hunger Games.

I teaseren får vi blandt andet et glædeligt gensyn med den afdøde Philip Seymour Hoffman, mens Jennifer Lawrence endnu engang indtager rollen som den velskydende Katniss Everdeen, der forsøger at lede revolutionen imod et autokratisk system.

Dansk premiere: 19. november.


Mad Max: Fury Road
Instruktøren George Miller forsøger med Mad Max: Fury Road at genoplive Mad Max-serien, som han med Mel Gibson i hovedrollen havde stor succes med i starten af 80’erne.

I Mad Max: Fury Road spiller Tom Hardy den ordknappe, men handlekraftige helt, der forsøger at navigere rundt i et postapokalyptisk kaos efter at have mistet sin kone og nyfødte barn.

Dansk premiere: 14. maj 2015

Horns
Først var det et lyn, nu er der groet horn i panden på Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe. I Joe Hills roman af samme navn vågner hovedpersonen op med det karakteristiske dæmoniske udseende og opdager, at hans kæreste er blevet myrdet.

Daniel Radcliffe var selv til stede på Comic-Con for at promovere den mystiske trailer. Og ligesom bogen lover filmen dark fantasy.

Dansk premiere: uvis.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko