Nyhed
12. okt. 2005 | 11:44

Scorsese-film om Bob Dylan til Danmark

Af Mads R. Mariegaard

Martin Scorseses dokumentarfilm om Bob Dylan No Direction Home. Bob Dylan får dansk premiere på fredag den 14. oktober, når den vises i Dagmar Teatret klokken 23.45. Dokumentarfilmfestivalen cph:dox, som åbner 4. november, står bag visningen. Dagen efter, lørdag den 15. oktober, kan tv-seerne opleve filmen, når TV 2 Charlie viser den klokken 20.50.

No Direction Home er en næsten tre og en halv time lang hyldest til mennesket og myten Bob Dylan. Filmen fokuserer på hans liv og musik fra 1961 til 1966. Den indeholder hidtil usete koncertoptagelser og interviews med kunstnere og musikere, som mødte Dylan i den pågældende periode. Desuden taler Dylan for første gang åbent om denne del af karrieren.

I EKKO #30, som udkommer i slutningen af denne måned, anmelder filminstruktøren og forfatteren Christian Braad Thomsen dvd-udgaven af No Direction Home, som Paramount Pictures udgiver i Danmark i næste uge, onsdag den 19. oktober. Her kritiserer Braad Thomsen, at Martin Scorsese krediteres som instruktør, når klipperen David Tedeschi tilsyneladende har spillet den centrale rolle i skabelsen af filmen.

Christian Braad Thomsen bryder sig hverken om filmen eller om Tedeschis klippestil. "Han er besat af den klippesyge, som er knæsat af tv-instruktører, som foregiver, at seerne ikke har tålmodighed til at dvæle mere end få sekunder ved en scene, før der klippes til noget nyt. Grunden er dog snarere, at materialet er så dårligt, at det netop ikke tåler at holdes længere," skriver Braad Thomsen og giver filmen én af seks stjerner.

Bob Dylan spiller ved en udsolgt koncert i Aalborg den 22. oktober.


No Direction Home. Bob Dylan
Dagmar Teatret, 14. oktober, klokken 23.45, billetter 80 kroner, telefon 33 14 32 22
TV 2 Charlie, 15. oktober, klokken 20.50
Dvd-udgivelse, 19. oktober, Paramount Pictures
Vester Vov Vov, 11. november, klokken 23.45

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko