Nyhed
13. dec. 2022 | 13:32

Se unge talenters sprælske kortfilm

Foto | Sia Thit
I Dengsedød forsøger Alice (Anna Klitgaard Karlin) at leve op til forældrenes tårnhøje forventninger, når hun skal repræsentere familien ved en velgørenhedskoncert.

”Jeg tror, der vil komme mange visionære værker ud af det her kuld i de kommende år,” siger filmskaber, der har hjulpet med at udvikle afgangsfilm på Filmhøjskolen Møn.

Af Nicki Bruun

Siden 2017 har Filmhøjskolen Møn tilbudt unge mennesker undervisning i filmens verden.

Her kan fremtidens filmfolk få tændt en gnist under deres skabertrang og selv kaste sig ud i at producere en kortfilm.

Nu kan vi præsentere de seks kortfilm, som den seneste årgang på Filmhøjskolen Møn har stået bag. Se filmene på Ekkos hjemmeside fra i dag til og med 28. december!

De er udviklet i samarbejde med instruktør og manuskriptforfatter Mads Rosenkrantz Grage, der står bag DR-serier som Yes No Maybe og Klaphat.

”Eleverne har været ambitiøse og har kastet sig over alle mulige og umulige genrer. Jeg synes ikke, man kan mærke, at det for manges vedkommende er deres første favntag med at lave film,” udtaler Mads Rosenkrantz Grage.

”De har en legesyg og begejstret måde at fortælle store historier – og fortælle dem færdigt. Der er magiske øjeblikke i dem alle, og jeg tror, der vil komme mange visionære værker ud af det her kuld i de kommende år.”

Svampe og nonbinær volleyball
At det ikke skorter på opfindsomheden, kan man ved selvsyn konstatere ved at se filmene.

De er skabt over de sidste otte uger af et halvårligt semester, hvor eleverne har mødt og lært fra mennesker fra den danske filmbranche.

I gyseren Lukketid skal en ung kvinde lukke et provins-supermarked alene for første gang.

I sportsdramaet Fighter starter nonbinære Storm på et herre-volleyballhold i en udkantsby. Og i Sauce skaber en pose psykedeliske svampe problemer for ejeren af en fin restaurant, da en madanmelder kommer forbi.

Afgangsfilmene tæller også mere klassiske historier, som ikke desto mindre er fint forløst af de unge filmskabere.

Dengsedød handler om forventningspresset i familiens skød. Additiv er et drama om en ung mand fanget mellem to venner. Ollie følger en forvirret pige, der vil lære et skateboardtrick og kommer tæt på en kvindelig skater.

Forårssemestret på Filmhøjskolen Møn starter den 15. januar, og der er stadig åbne pladser. Læs mere her!

Kommentarer

Filmhøjskolen Møn

Stiftet i 2017 og ligger i Stege på Møn.

Kan huse 36 elever, der går et semester på tyve uger.

Eleverne bliver undervist i teoretiske forløb og producerer selv film.

Se den nyeste årgangs afslutningsfilm.

© Filmmagasinet Ekko