Nyhed
09. okt. 2017 | 13:58

Se film om psykisk sygdom på Sindets Dag

Foto | House of Real
Rasmus og Per Sommer mødes i naturen på Bornholm og prøver at genskabe et forhold efter en fortid præget af Pers psykiske sygdom.

Alexander Linds Næste sommer er på den nyeste Ekko-dvd, men vises også på vores hjemmeside den næste uge i forbindelse med Sindets Dag.

Af Nicki Bruun

Tirsdag den 10. oktober er Sindets Dag, hvor der bliver sat fokus på danskernes mentale helbred.

I den forbindelse viser vi på Ekkos hjemmeside Alexander Linds dokumentar Næste sommer, som kan ses eksklusivt fra i dag og frem til 17. oktober. Filmen fortæller en rørende historie om psykisk sygdom gennem far og søn, Per og Rasmus Sommer, der mister kontakten på grund af Pers sygdom.

Næste sommer følger deres forsøg på at genfinde kontakten, da Per søger tilgivelse for ikke at have været den bedste far.

Filmen er på dvd i det nyeste Ekko-magasin sammen med Egil Håskjold Larsens 69 minutter af 86 dage og Esther Wellejus’ Vi lader billedet stå et øjeblik, der også handler om psykisk sygdom og kan ses på Ekko Shortlist.

I sindets dybder
Alexander Lind har tidligere gravet ned i sindets dybder med sin fremragende afgangsfilm fra Den Danske Filmskole, Carl & Niels, der ligeledes er på Ekko Shortlist.

Den handler om tvillingebrødrene Plum, der leger og slås, mens de reflekterer over, hvordan deres forhold har forandret sig med alderen.

Næste sommer startede som en personlig familiehistorie for Alexander Lind, men udviklede sig til en mere universel fortælling, har instruktøren fortalt i et interview med Ekko.

”Min far gik ned med en depression og fik et psykotisk gennembrud, som man siger på psykiater-sprog. I den periode, hvor han var indlagt, blev jeg på en måde faren,” siger Alexander Lind og fortsætter:

”Jeg ville lave en film om den proces, men undervejs fandt jeg ud af, at min far og jeg var kommet videre. Jeg ville gerne lave noget her og nu. Det kunne jeg finde i en anden familie, som både havde brug for noget terapeutisk hjælp og var åbne nok til at lukke mig ind i deres liv.”

Sindets Dag fandt sted første gang i 1992. Det er blevet et årligt arrangement, hvor der skabes opmærksomhed om psykisk sygdom, de berørte og deres nærmeste.

Trailer: Næste Sommer

I familiens hjerte

Dvd-gave med Ekko #76 byder på tre dokumentarer om barsk barndom.

Næste sommer er en af dem.

De andre er Egil Håskjold Larsens 69 minutter af 86 dage og Esther Wellejus’ Vi lader billedet stå et øjeblik.

Læs mere om dvd’en.

© Filmmagasinet Ekko