Ekko-event
07. feb. 2016 | 16:13

Snigpremiere: Se Carol med Ekko

Foto | Wilson Webb
Der er en blanding af romantisk længsel og glubsk lyst i Cate Blanchetts øjne (tv.), da hun trodser normerne i 1950’erne og forfører den unge butiksassistent Therese (Rooney Mara, th.) i Todd Haynes’ Carol.

Ekko fejrer udgivelsen af nyt magasin med landets første snigpremiere på mesterværket Carol med de Oscar-nominerede Cate Blanchett og Rooney Mara.

Af Lasse Cordsen

”En af årets bedste film – måske endda en af det tredje årtusindes bedste film.”

Ekkos Lee Marshall griber til superlativerne, når han i det nye Ekko anmelder Carol, der har fået seks Oscar-nomineringer. Nummeret byder også på et interview med hovedrolleindehaveren Cate Blanchett.

Så hvad er mere oplagt end at fejre udgivelsen af Ekko #70 med landets første snigpremiere på mesterværket, der først har biografpremiere om en måned?

Snigpremieren finder sted på onsdag den 10. februar klokken 21.00 i CinemaxX, København. Det er samme dag, Ekko kommer på gaden, og magasinet kan ved arrangementet købes til halv pris.

Køb billetter til snigpremieren.

Trodser normerne
Carol foregår i 1950’ernes New York og handler om to kvinder, der trodser periodens konservative normer for at indlede et homoseksuelt forhold.

Cate Blanchetts titelperson møder den unge, sensuelle butiksassistent Therese (Rooney Mara) i et stormagasin, og det slår straks gnister imellem dem.

Men kærligheden kommer på en alvorlig prøve, da Carols ægtemand vil stille hendes homoseksualitet til skue for at få den fulde forældremyndighed over deres datter i skilsmissen.

Også en æstetisk fryd
Det er en gribende historie, men også æstetisk er filmen en ren fryd.

Instruktør Todd Haynes (I’m Not Here, Far From Heaven) har ikke bare genskabt 50’ernes atmosfære gennem kostumer og scenografi. Raffineret udtrykker han også med sit kamera en følelse af indespærring.

”Hans æstetik får landskabet til at føles kvælende. Det er som at se 50’erne igennem en helt ny optik,” siger Cate Blanchett i interviewet, som kan læses i det nye Ekko.

Køb billetter til snigpremieren onsdag 10. februar kl. 21 i CinemaxX.

Kommentarer

Det nye nummer kan købes i kiosker eller bestilles her, hvor der også er en oversigt over indholdet.

© Filmmagasinet Ekko