Ekko Shortlist Awards 2022
21. nov. 2022 | 15:52

Shortlist-vinder viser vejen for ny generation

Foto | Nikolai Linares
I et hav af konfetti og glimmer står Hannah Elbke i centrum for Vilde sind, der blev hædret med hovedprisen og fire andre priser ved Ekko Shortlist Awards.

”Det er stor filmkunst at fortælle så enkelt og alligevel så komplekst,” lyder juryens begrundelse for at give Shortlist Prisen til instruktør Hannah Elbke og holdet bag Vilde sind.

Af juryen

Følelser kræver tid – tid til at lære hinanden at kende, blive klogere på hinanden og få en fremmed verden ind under huden.

Sådan er det med mennesker, og sådan er det med film.

Det er kortfilmens udfordring. Den har så kort tid til at skabe empati. Når det lykkes, ved man, at der er tale om et unikt talent.

Vilde sind rammer os fra første øjeblik.

”Tæt på hjertets vingeslag / Ser jeg for allerførste gang / Dig og mig i samme spejl” synger Lis Sørensen, mens mor og søn synkrondanser i stuen.

Signe Egholm Olsen og Elias Budde Christensen har en skøn kemi. Morens intense øjne lyner af lige dele kærlighed til sønnen og frygt for at miste ham. Den usikre teenager er ved at blive voksen. Han ved godt, at mor er lidt for meget, men han elsker hende af hele sit hjerte.

Der er slået en sprække i symbiosen, og vi genkender følelserne. Vi ser dig og mig i samme spejl og hører hjertets vingeslag.

Det er stor filmkunst at fortælle så enkelt og alligevel så komplekst. Med humor, smerte og vildskab. Her er ingen skurke, men ægte mennesker med ægte følelser. Og måske er morens aparte adfærd en sund reaktion på en konventionel og rigid verden.

Hannah Elbke, du er selv et empatisk menneske, der med dit milde og poetiske sind viser vejen for en ny generation af filmfolk. Du har sammensat et fantastisk team, som har skovlet priser hjem i aften.

Og nu sætter du og resten af holdet fortjent trumf på med statuetten som årets vinder af Shortlist Prisen. Stort tillykke!

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske talenter og kortfilm.

Niende udgave blev afholdt 19. november i Bremen Teater.

Juryen bestod af en række af landets bedste filmfolk.

Se Vilde sind, der vandt Shortlist Prisen og 25.000 kroner.

Støttet af Det Danske Filminstitut, Producentforeningen, FAF, FILM&TVGRUPPEN i Journalistforbundet, Dansk Skuespillerforbund, Zentropa, Nordisk Film, Danske Filminstruktører, Danske Dramatikere, ANIS, Politiken-Fonden, Jytte Groes og Royal Økologisk.

© Filmmagasinet Ekko