Nyhed
03. okt. 2018 | 10:00

Drengedrøm af en eventyrfilm

Foto | Nepenthe Film
I Skammerens datter II – Slangens gave løber Dina (Rebecca Emilie Sattrup) med de magiske grønne øjne ind i nye udfordringer i form af både en søslange og et møde med sin far.

”Vi har lavet en film, som på alle måder føles større end den første,” siger Ask Hasselbalch, der har overtaget tøjlerne på Skammerens datter II – Slangens gave, som har fået sin første trailer.

Af Nicki Bruun

Da den første filmatisering af Lene Kaaberbøls fantasy-bogserie Skammerens datter ramte danske biografer i 2015, solgte filmen over 200.000 billetter.

Instruktøren hed Kenneth Kainz, men i den kommende efterfølger Skammerens datter II – Slangens gave – der får premiere 24. januar og netop har udgivet sin første trailer (se den efter artiklen) – står Ask Hasselbalch bag kameraet.

”Det er en spændende udfordring at følge op på Kenneth Kainz’ film. Det, som etteren gjorde så godt, var at etablere universet og sætte karaktererne op over for hinanden,” fortæller instruktøren af fortsættelsen, hvor ambitionerne er skruet helt i vejret.

”Vi har lavet en film, som på alle tænkelige måder føles større end den første. Vi kommer hele vejen rundt i forhold til persongalleriet og meget mere i dybden. Det er en større film produktionsmæssigt, men også i forhold til karakterernes indre rejse.”

Drager for millioner
Skammerens datter II – Slangens gave
er en stor produktion med et budget på 35,5 millioner kroner. Det er en del mere, end Ask Hasselbalch havde til rådighed i sine tre Antboy-film, men instruktøren var under optagelserne opmærksom på ikke at lade pengene diktere.

”Man kan nemt blive forført af et så stort budget som den her og muligheden for at filme kæmpestore slotte, søslanger og drager. Men i bund og grund handler det om, at jeg følte, jeg kunne bidrage med noget til hovedpersonen Dinas udvikling fra ung teenager til en kvinde,” siger instruktøren og fortsætter:

”Da jeg lavede superhelte-film, havde jeg selvfølgelig lyst til at sprænge det hele i luften, men det kan man bare ikke med et dansk budget – selv ikke, når vi som her har et stort af slagsen. Det er faktisk en gave, for man bliver tvunget til at fokusere på de vigtige ting: Hvem er karaktererne? Hvordan forholder de sig til hinanden? Hvor er de på vej hen?”

Legen med forbillederne
Den nye trailer byder på gensyn med Rebecca Emilie Sattrup i titelrollen som Skammerdatteren Dina, der besidder særlige kræfter i en verden fuld af magi.

Også Jakob Oftebro og Søren Malling er gengangere, mens en tilføjelse til rollelisten er Dejan Cukic, der spiller Dinas far. Der er fyret op for Star Wars-referencen i traileren, hvor han som en anden mørkets fyrste i en brun kutte snakker om at bruge Kraften og endda siger: ”Jeg er din far!”

Instruktøren indrømmer gerne, at den henvisning er et af hans fingeraftryk på filmen.

”Når man opererer i et eventyrligt univers, kan man lege med genregreb og referere til forbillederne mere eller mindre subtilt. Det er netop det sjove ved at arbejde med en genre, at man kan lege rundt med de ting, man elsker. Det her har været den sjoveste film at optage og virkelig en drengedrøm,” siger Ask Hasselbalch.

Skammerens datter er jo ikke Game of Thrones eller Ringenes herre, det kan den aldrig blive. Men forhåbentlig kan vi præge eventyrfilmen herhjemme og lave noget, som virker stort i kraft af karaktererne.”

Trailer: Skammerens datter II – Slangens gave

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko