Nyhed
25. juli 2017 | 10:54

Spike Jonze arbejder på nyt projekt

Foto | Viceland
Spike Jonze har ikke lavet en spillefilm siden Hende fra 2013, men nu arbejder han på et projekt, som dog endnu ikke står klart, hvad er.

Den Oscar-vindende instruktør Spike Jonze – kendt for Hende og Being John Malkovich – er blevet set filme Brad Pitt og musikeren Frank Ocean.

Af Nicki Bruun

Selv om Spike Jonze kun har instrueret fire spillefilm, er han en af de filmskabere, hvis næste projekt man venter spændt på.

Han tog ikke bare anmelderne med storm med sin seneste, det romantiske sci-fi-drama Hende fra 2013, men vandt også en Oscar for bedste manuskript.

Jonze debuterede med det ligeledes krøllet originale drama Being John Malkovich fra 1999, som manuskriptforfatteren Charlie Kaufman skrev. I løbet af fjorten år har han lavet fire film.

Skal han holde den rytme, burde der således snart komme en ny film fra hans hånd. Og måske er det rent faktisk tilfældet.

Instruktøren er nemlig den seneste tid blevet set filme musikeren Frank Oceans optrædener i både Los Angeles og London, skriver mediet Indiewire. Da Ocean i weekenden spillede i Los Angeles, sad ingen ringere end Brad Pitt ved siden af scenen og foregav at tale telefon – se video af det nederst!

Vilddyr og computere
Spike Jonze startede i 90’erne med at instruere musikvideoer for bands som Beastie Boys og R.E.M. Det har han fortsat med hele karrieren, og siden Hende har instruktøren lavet videoer for blandt andre Kanye West og Arcade Fire.

Det kan derfor sagtens være, at Jonze ”bare” er i gang med at skabe endnu en musikvideo og ikke en spillefilm, men forhåbentlig er instruktøren snart på vej med noget til det store lærred.

I de fjorten år mellem Being John Malkovich og Hende lavede Spike Jonze de ligeledes fremragende Orkidé-tyven fra 2002 og Where the Wild Things Are fra 2009.

I Orkidé-tyven fortsatte Jonze det samarbejde, som han indledte med manuskriptforfatteren Charlie Kaufman i debutfilmen. Faktisk handler den om Kaufman, da Nicolas Cage spiller rollen som manuskriptforfatteren, der kæmper med at filmatisere en bog.

Where the Wild Things Are er en filmatisering af Maurice Sendaks klassiske børnebog, der på dansk fik titlen Villy Vilddyr.

I Hende skrev Spike Jonze for første gang alene manuskriptet, hvor en mand (Joaquin Phoenix) forelsker sig i et charmerende computersystem med stemme af Scarlett Johansson.

Spike Jonze filmer Brad Pitt til Frank Ocean-koncert

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko