Nyhed
13. sep. 2022 | 16:49

Stjerner fyrer op for hedonismen

Foto | Paramount
Den unge skuespiller Nellie LaRoy (Margot Robbie) vælter rundt i løssluppen festivitas i Babylon, der skildrer Hollywood-perioden fra stumfilm til talefilm.

Margot Robbie og Brad Pitt tager kokain og kommer galt afsted i hæsblæsende trailer til Oscar-vinderen Damien Chazelles vilde kærlighedsbrev til filmhistorien.

Af Nicki Bruun

Hold da kæft, hvor ser det vildt ud.

Man sidder nærmest forpustet tilbage efter at have set traileren til La La Land-instruktøren Damien Chazelles nye film Babylon – se den nederst i artiklen!

Den giver et fascinerende indblik i Hollywoods guldalder anno slutningen af 1920’erne, hvor filmbranchen er i gang med en overgang fra stumfilm til talefilm.

Margot Robbie og Brad Pitt stod senest over for hinanden i Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood. Og de to stjerner medvirker endnu en gang i en fortælling om filmbyens spraglede fortid.

Robbie spiller en håbefuld skuespiller, der fylder snuden med kokain, og dernæst bryder det festlige vanvid ud i lys lue. Til sidst i traileren tager hendes karakter ordet ved en poolfest med ordene: ”Hør så efter, alle I mænd med store pikke! Hvem vil se mig slås mod en fucking slange?”

Efter et øjebliks stilhed bryder Pitts figur – en filmstjerne fuld af alkohol og maskulin energi – tavsheden med et begejstret: ”Fuck yeah!”

En af årets store film
Damien Chazelle blev et stort navn allerede med sin anden film som instruktør, det fantastisk medrivende trommedrama Whiplash fra 2014.

Han cementerede sin status som en af de mest visionære instruktører i Hollywood med den nostalgisk-romantiske musical La La Land.

Den sikrede ham i 2017 i en alder af 32 år som den yngste nogensinde en Oscar som bedste instruktør.

Chazelle har udtalt, at han efter den storladne, men mere afdæmpede rumfilm First Man havde brug for at give den hele armen i sin næste film. Det lader til, at han ikke har holdt tilbage og fyret den af på alle ledder og kanter.

Babylon kommer i danske biografer den 19. januar som del af programmet for Biografklub Danmark. Der hersker vist ikke nogen tvivl om, at det bliver en af næste års helt store film!

Trailer: Babylon

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko