Nyhed
21. okt. 2007 | 08:37

Super16: Best Of 1999-2007

EKKO udgiver ti kortfilm fra Super16, der er et værdigt alternativ til Den Danske Filmskole.

Af Frederikke Lett

Super16 er en selvbestaltet forening, der blev stiftet i 1999 af et sæt unge mennesker, der ikke kom igennem nåleøjet til Den Danske Filmskole.

Det lod dem dog ikke slå ud, men i stedet slog de sig sammen, fik foreningshåndbogen til at guide dem igennem et sæt seriøse vedtægter, hvor det blandt andet fremgår, at man kan være medlem af foreningen i tre år og skal offentliggøre alle sine film fra første til sidste år.

Hvert hold Super16, der optages hvert andet år og består af otte instruktører og otte producere, står selv for tilrettelæggelsen af deres studieforløb, hvor velvillige kræfter fra filmbranchen støtter op med undervisning, lokaler, sponsorater samt råd og dåd.

Dropper nattesøvnen
Super16'erne arbejder om dagen i branchen og om natten med deres film, som de uden mange ører på lommen alligevel år efter år får til at lykkes til en overordnet høj standard. Hvert år holdes en offentlig filmfremvisning i en af Københavns biografer for presse, branche, familie og venner.

Siden starten i 1999 har Super16 uddannet i alt 24 instruktører og 24 producere, optaget fem hold og produceret 70 kortfilm.

Super16 har i dag et brand, der nikkes anerkendende til i branchen. Så anerkendende, at man ikke kan komme uden om, at foreningen faktisk udgør et værdigt alternativ til Filmskolen. Bemærk bare, at senere års spillefilm som Supervoksen, AFR og den biografaktuelle Kollegiet er skabt af Super16'ere.

Vitalitet og vovemod
"Alene volumen kalder på respekt, og efter at have set samtlige produktioner tager jeg hatten af," siger EKKOs chefredaktør, Claus Christensen.

"Filmene spænder fra hudløse dramaer over fabulerende genrestykker til symbolmættede fantasier, men vitaliteten og personligheden er en rød tråd. Der er i de bedste film et vovemod, som man indimellem kan savne på Filmskolen," mener chefredaktøren. 

Best of-dvd'en byder blandt andet på Christina Rosendahls barske børnefilm Lauges kat og Martin Barnewitz' Glimt af mørke, om en far, der har en frygtelig mistanke mod sine børn. Fra de helt nye talenter er Carlos Oliveiras hævndrama Louise, Kaspar Munks intime og storslåede teeangepigeportræt Forsvunden og Mads Matthiesens film om den indesluttede bodybuilder Dennis (billedet), der trodser sig dominerende mor og inviterer en pige fra træningscentret ud på middag.

Nummeret er på gaden 7. november og indeholder også en større artikel om Super16.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko