Nyhed
23. okt. 2017 | 17:18

Gys og unge kvinder i det jyske

Foto | Alfred Rubin
I Lillepus spiller Alexander Krumhausen en retarderet mand, der bliver holdt fanget og mishandlet af sin morderiske mor (Pernille Højmark).

Se midtvejsfilm om en morderisk mor og forvirrede kvinder fra den aarhusianske filmuddannelse Super8 eksklusivt hos Ekko i denne uge.

Af Nicki Bruun

Senere denne uge starter den nye filmfestival Super8000 i Aarhus, som i år er blevet udvalgt til Europæisk Kulturhovedstad.

At der sker ting med kulturen i Smilets By viser også midtvejsfilmene fra den nuværende årgang på den alternative filmuddannelse Super8.

Filmene blev vist ved en forpremiere i hjembyen i fredags, men allerede fra i dag og ugen ud kan resten af landets filminteresserede også se med.

De tre midtvejsfilm er nemlig eksklusivt på Ekkos hjemmeside fra 23. oktober til 29. oktober.

Filmene er Lux Aeterna af årgang 8’s formand Edith Tvede Byg-Fabritius, November af Kasper Møller Jensen og gyseren Lillepus af Johan Egholm Nielsen.

Se filmene her.

Mål og midler
Lux Aeterna
handler om den ambitiøse journalist Helene, der falder over sit livs scoop.

Hun opsnuser en hemmelig opfindelse af den danskfødte forsker Ellen Franklin (Ghita Nørby). Efterhånden går opfindelsens ødelæggende potentiale op for Helene, som stiller spørgsmål ved om målet helliger midlet.

I November har filmens unge kvinde i centrum et klart mål, men savner midlerne.

Hun vil slå igennem i filmbranchen og forsøger at skrive en film, der kan demonstrere hendes evner som kunstner. Men hendes liv er temmelig indholdsløst, og derfor kæmper hun med at finde noget at fortælle.

Lillepus foregår på en gård langt fra civilisationen, hvor en retarderet mand bor med sin mor, der mishandler ham. Som om det ikke var nok, er moren – i skikkelse af Pernille Højmark – også seriemorder!

Da manden forelsker sig i en ung kvinde, som moren har kidnappet, begynder en kamp for at bryde ud af den morderiske mors kløer.

To nye linjer
Super8 er en treårig alternativ filmuddannelse, hvor eleverne selv står for organisationen ligesom på den københavnske pendant Super16.

Uddannelsens årgang 8 har netop lavet deres midtvejsfilm og skal næste år dimittere med deres afgangsfilm.

Årgang 8 består af tre hold, der henholdsvis er instruktører, producere og manuskriptforfattere. Fra i år er der desuden blevet tilføjet to nye linjer: fotograf og klipper.

Blandt navnkundige Super8-instruktører kan nævnes Søren Balle og Nikolaj Feifer, der har henholdsvis Tomatprincippet og Junk Love på Ekko Shortlist.

Desuden har Super8-instruktøren Kasper Rune Larsen netop haft succes på Cph Pix og DR TV med ungdomsfilmen Danmark.

Kommentarer

Super8

Alternativ filmuddannelse i Aarhus.

Årgang 8 går på uddannelsen 2016-18.

Se midtvejsfilmene her.

© Filmmagasinet Ekko