Artikler / Journalistik og etik

1 - 8 ud af 8
Journalistik og etik Essay
20. dec. 2004 | 08:00

Det fatale klip

Dokumentaren er blevet et af de tungeste våben i kampen om seerne. Derfor skal de føles med maven. Og så kan det gå galt. Som det gjorde for DR TV på Mors, skriver Lasse Jensen, der er filmproducent og tidligere chef for TV-Avisen.

Journalistik og etik Interview
30. sep. 2004 | 08:00

Magtspin

Kongekabale har premiere 1. oktober og er den første danske politiske thriller i mands minde. Vi taler med instruktøren Nikolaj Arcel og manuskriptforfatteren Rasmus Heisterberg, der begge er bekymrede over indspistheden og magttrekanten mellem politikere, spindoktorer og journalister på Christiansborg.

Journalistik og etik Tema
12. sep. 2004 | 08:00

Velkommen på forsiden

Kynisk fjols eller journalist med følelser? En tidligere medarbejder på Ekstra Bladet taler med avisens nuværende kriminalreporter Niels Pinborg, der har skrevet en række opsigtsvækkende forsidehistorier.

Journalistik og etik Tema
11. sep. 2004 | 08:00

So­ci­al­por­no­gra­fi og mediealfonser

Det er godt tv, når folk flipper ud, lyver, stjæler, stikker sig i armen, bryder sammen og er bevidstløse. Men hvad gavner det? Antropolog Max Pedersen diskuterer vores trang til socialpornografi og politiets rolle som mediealfonser.

Journalistik og etik Tema
09. sep. 2004 | 08:00

Alle pressens mænd

Hvis man skal dømme ud fra de ikke helt få film, der handler om journalister og deres virksomhed, er det en profession, hvis medlemmer deler sig i to kategorier: Enten er de idealistiske korsfarere i sandhedens tjeneste, eller også er de sensationslyste gribbe uden moralske skrupler.

Journalistik og etik Tema
08. sep. 2004 | 08:00

Nyheder på hovedet

Han tog tv-mediet og journalistikken under kærlig behandling i DR2-programmet De uaktuelle nyheder. Men hvad var egentlig hans budskab? Vi bringer et uaktuelt interview med Mikael Bertelsen.

Journalistik og etik Tema
07. sep. 2004 | 08:00

Traumefotos

Vi har efterhånden lært at være kritiske over for reportagefotografiet. Og vi ved godt, at mediebilledet er styret og iscenesat. Fotohistorikeren Mette Sandbye anskuer diskussionen om de spektakulære pressefotos fra en anden vinkel: De kan fungere som nødvendig bearbejdning af traumer.

Journalistik og etik Tema-intro
12. juni 2004 | 08:00

Journalistik og etik

Den svære balance

© Filmmagasinet Ekko