Stjerner med Ekko

Historien om, hvordan Hollywoods spidser fik Ekko i hænde.

Er det Photoshop?

Det spørgsmål får vi ofte fra læsere, der har bidt mærke i billederne, hvor den ene Hollywood-stjerne efter den anden poserer med Ekko. Billederne optræder her på siden, i det trykte magasin og i vores annoncer.

Vi er naturligvis glade for, at læserne er kritiske og har en sund skepsis over for medierne. Men svaret er nej, billederne er skam ægte nok. De er taget af en fotograf fra Hollywood Foreign Press Association.

Hvordan er Ekko så endt i Hollywood, og hvorfor står superstjerner som Robert De Niro, Cate Blanchett, Mel Gibson, Angelina Jolie, Clint Eastwood og Scarlett Johansson og ser ud, som om de læser i det danske magasin? Det er en længere historie, der starter under den hedengangne NatFilm Festival i foråret 2006, hvor Ekkos daværende praktikant, Markus Bernsen, møder en ældre herre i en elevator. Han præsenterer sig som ”Ray Arco – rumæner, reporter, renæssancemenneske”.

Han ligner mest af alt en fidusmager, men den viser sig at være god nok. Ray Arco er medlem af Hollywood Foreign Press Association (HFPA), en forening der består af 80-90 udenlandske journalister i Hollywood. De får en førsteklasses behandling af de store filmselskaber, fordi HFPA arrangerer den prestigefyldte The Golden Globe Awards, der uddeles hvert år i januar og anses for at have afsmittende effekt på Oscar-uddelingen i februar.

Nogle dage senere tikker en mail ind, hvor Ray Arco tilbyder sig som Ekkos Hollywood-reporter. I mailen er vedhæftet billeder af Arco i selskab med Ben Affleck, Sandra Bullock, Renée Zellweger, Kevin Spacey – og Ekko. Vi slog til, og Ekkos første Hollywood-interview var med Woody Allen og kunne læses i #35.

I dag er Ray Arco blevet afløst af danske Tina Jøhnk Christensen, der bor i Los Angeles og også er medlem af den eksklusive forening HFPA. Men stjernerne stiller stadig op til fotografering med Ekko i hånden.

© Filmmagasinet Ekko