Nyhed
20. maj 2004 | 22:34

Terkel i knibe et publikumshit

Med 350.000 solgte billetter har Terkel i knibe allerede tjent sig ind.
Af Annemarie Hørsman
Knap to måneder efter premieren er Terkel og hans slæng kommet i fint selskab. Dogme-succeser som Mifunes sidste sang og Festen solgte henholdsvis 351.000 og 404.000 billetter, og med sine nuværende 350.000 tyder alt på, at Terkel i knibe snart kommer blandt de ti mest sete danske film i de sidste fem år.

Dermed er den også godt på vej til at gøre Hjælp! Jeg er en fisk rangen stridig som den bedst sælgende tegnefilm herhjemme siden Valhalla fra 1986.

Succesen kommer ikke bag på ophavsmændene. "Jeg var parat til at vædde 100.000 kr. om, at Terkel ville sælge mindst 300.000 billetter, men der var ingen, der turde," siger Stefan Fjeldmark, én af de tre instruktører bag Terkel, til EKKO. "Efterhånden som produktionen skred frem, havde vi en fornemmelse af, at det var noget godt, vi havde gang i. Det er den hurtigste og billigste film, vi har lavet, men det er også den mest originale, og den har solgt flere billetter, end vi nogensinde har oplevet med vores andre film."

Til gengæld er Stefan Fjeldmark lidt overrasket over, at der ikke var flere negative reaktioner over Terkel. "Jeg troede, folk ville sende vrede breve om, at vi var gået vildt over stregen. Men man har åbenbart forstået ironien og at vi altså ikke går ind for, at man mobber klassens tykke pige, så hun springer ud af vinduet."

Stefan Fjeldmarks selskab A.Film, som også stod bag Hjælp! Jeg er en fisk, er nu i fuld gang med en ny computerfilm i anledning af H.C. Andersen-året 2005: en komedieversion af Den grimme ælling, men denne gang med en mere familievenlig film a la Toy Stories og med et anderledes stort budget.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko