Nyhed
05. mar. 2019 | 16:41

Ternet Ninja slår vild rekord

Foto | A. Film
Titlens ternede ninja og drengen Aske har først et anstrengt forhold, men efterhånden finder de ud af, at de kan hjælpe hinanden.

Anders Matthesens animationskomedie fortsætter himmelfarten ved at komme over 900.000 solgte billetter og blive den bedst omsættende danske film nogensinde.

Af Nicki Bruun

Det er snart svært at finde på flere superlativer, når det kommer til succesen for Anders Matthesens animationskomedie Ternet Ninja.

Filmen har slået rekorder siden premieren 1. juledag, og publikum bliver bare ved med at strømme ind til den morsomme ungdomshistorie om Aske og hans møde med en hævngerrig ninjadukke.

Nu har filmen krydset endnu en milepæl: 900.000 solgte billetter. Det er ikke sket, siden Jarl Friis Mikkelsen og Ole Stephensen med Walter og Carlo – op på fars hat hittede i 1985.

Det placerer Ternet Ninja på en ottendeplads over de mest sete danske film nogensinde. Den liste er dog kun blevet målt siden 1976, dog med enkelte ældre titler inkluderet.

Og det kan blive endnu bedre for Ternet Ninja, der stadig går i en lang række biografer. Der er nemlig kun omkring 4.000 billetter op til syvendepladsen, hvor Familien Gyldenkål sprænger banken i øjeblikket holder til med 905.332 solgte billetter.

Største omsætning
I en pressemeddelelse skriver distributøren Nordisk Film, at Ternet Ninja har skrevet dansk filmhistorie ved at blive danske biograffilm, som har den omsætning.

Animationsfilmen har med en indtægt på 80 millioner kroner slået den rekord, som Journal 64 sidste år satte 76,5 millioner kroner.

I forhold til antal solgte billetter er det nu interessant at se, hvor længe Ternet Ninja kan blive ved. Efter Familien Gyldenkål sprænger banken er den næste på listen Erik Ballings Midt om natten med Kim Larsen og Erik Clausen i hovedrollerne.

Den solgte 922.923 billetter i 1984.

Slår næppe Olsen-banden
Anders Matthesens film langede 11.557 billetter over disken i sidste weekend, der måles fra torsdag til søndag. Det er halvdelen af, hvad filmen solgte i hele ugen før, så det kræver en sidste kraftanstrengelse, hvis filmen skal slå flere rekorder.

Kun tre danske film siden 1976 er kommet over en million solgte billetter. Det er tre film med Olsen-banden, hvor Olsen-banden ser rødt fra 1976 ligger suverænt i toppen med 1.331.669.

Den rekord bliver nok svær at slå, selv for Anders Matthesens Ternet Ninja. Men måske kan det lykkedes med toeren?

Trailer: Ternet Ninja

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko