Nyhed
17. apr. 2013 | 23:22

Thomas Vinterberg juryformand i Cannes

Foto | Jan Buus
Thomas Vinterberg indstiller sigtekornet mod filmene i Un Certain Regard-programmet ved Cannes-festivalen i maj.

Den danske instruktør skal lede Un Certain Regard-juryen, og Nicolas Winding Refn er med i hovedkonkurrencen, hvis man skal tro anonymt læk.

Af Jacob Ludvigsen

I går kom det frem, at en dansk-islandsk kortfilm er blevet udtaget til kortfilmkonkurrencen på årets Cannes-festival. Og nu er endnu en dansk deltagelse blevet offentliggjort fra en lettere uventet kant.

Thomas Vinterberg skal være juryformand for Un Certain Regard-konkurrencen, der er den næstmest prestigefyldte serie efter hovedkonkurrencen.

Vinterbergs Jagten deltog i netop hovedkonkurrencen ved sidste års festival, hvor Mads Mikkelsen blev præmieret for sin hovedrolle. Det var Vinterbergs comeback til festivalen, efter han brød igennem med et brag og vandt Juryens Pris med Festen i 1998.

Og selvom han ikke har en ny film klar til årets udgave af verdens mest prestigefyldte festival, får han altså også denne gang lov til at gå op ad den røde løber på Croisetten.

Coppolas teenagepiger
Un Certain Regard sætter især fokus på nye talenter og film, der fortæller i et eksperimenterende filmsprog. Sidste års jury blev ledet af skuespiller og instruktør Tim Roth.

Hvilke film, der skal dyste om prisen i år, er endnu uvist – bortset fra én, nemlig åbningsfilmen, som blev også blev præsenteret i dag.

Det bliver Sofia Coppolas imødesete The Bling Ring om en flok teenagepiger, der bryder ind i berømtheders hjem. Det er første gang, Coppola er udtaget til festivalen siden debuten Virgin Suicides.

Refn mod Coen og Besson
Størst spænding er der dog om, hvilke film der skal kæmpe om festivalens toppris, Guldpalmen. Det bliver offentliggjort i morgen, torsdag, men måske er sløret allerede løftet mod festivalens vilje.

Det amerikanske filmsite Indiewire.com fik i dag af en anonym kilde, der kaldte sig ”Mr. Hulot” (navnet på komikeren Jacques Tatis berømte figur), tilsendt en oversigt over de film, der tilsyneladende er udtaget.

Det er endnu højst uvist, om lækket er troværdigt, hvilket der dog med danske briller er god grund til at håbe på.

Nicolas Winding Refns Only God Forgives figurerer nemlig på listen. Filmen har været en af favoritterne til at blive udtaget efter Drives succes ved festivalen for to år siden.

Også nye film fra instruktører som Coen-brødrene, Paolo Sorrentino, Alexander Payne, Asghar Farhadi, Catherine Breillat og Luc Besson er at finde på den måske/måske-ikke autentiske liste.

De to eneste film, der indtil nu med garanti vil være at finde i hovedprogrammet, er åbningsfilmen The Great Gatsby og afslutningsfilmen Zulu.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko