Nyhed
02. juni 2020 | 13:26

Tigerkongens park overgår til ærkerival

Foto | Netflix
Joe Exotic blev med sin medvirken i Netflix-serien Tiger King en af årets mest omtalte personer, men han blev kendt for andet og mere end sin kærlighed til tigre.

Joe Exotic fra Netflix-serien Tiger King må se sin tidligere tigerpark blive overtaget af Carole Baskin efter amerikansk domstols beslutning.

Af Nicki Bruun

Store dele af verdenen har været både frastødt og fascineret af virkelighedens vilde drama, som udspiller sig i tv-serien Tiger King.

Hovedpersonen Joe Exotic blev berømt og berygtet for sit skøre liv i en tigerpark, sine spøjse country-sange og ikke mindst at have forsøgt at likvidere sin ærkerival, Carole Baskin, der ejer en konkurrerende tigerpark.

Sidstnævnte lykkedes ikke, og i stedet måtte Joe Exotic aftjene en fængselsdom på 22 år. Nu har en domstol i USA truffet beslutning om, at hans tidligere tigerpark – som i dag ejes af samarbejdspartneren Jeff Lowe – skal overgå til netop Carole Baskin.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa, der erfarer, at Lowe har fået 120 dage til at forlade tigerparken i den amerikanske delstat Oklahoma.

Afgørelsen er en del af dommen i en sag, hvor Carole Baskin har sagsøgt Joe Exotic – med det borgerlige navn Joseph Maldonado-Passage – for at have krænket hendes varemærke.

Mystisk forsvinding
Efter at have set Tiger King har mange publikummer ligesom Joe Exotic sagt, at de er sikre i deres sag: Carole Baskin slog sin ægtemand ihjel!

Hun er dog ikke dømt, og de mange anklager, som serien fremsætter, har vakt debat om sandhedsværdien i Tiger King. Serien er underholdende, men må også siges at glemme sin ambition om at hjælpe tigre i fangenskab undervejs, skriver Ekkos anmelder.

Da Tiger King først blev populær på Netflix, meddelte politiet i Florida, at de genåbnede efterforskningen i sagen om millionæren Don Lewis, der var gift med Carole Baskin. Han forsvandt mystisk i 1997, og parret var gift, indtil han blev erklæret død i 2002.

Selveste Nicolas Cage skal spille Joe Exotic i en fiktionsserie om den vilde historie. Med den nye udvikling står det klart, at sidste ord ikke er sagt i sagen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko