Nyhed
26. juni 2007 | 15:32

Tom Cruise uønsket på tysk grund

Stjernens Scientology-tilknytning volder film om tysk krigshelt problemer.
Af Kim Foss

Scientology-kirken er ikke videre populær i Tyskland, så det har vakt furore, at et af sektens mest prominente medlemmer, Tom Cruise, i sin næste film skal spille rollen som en af de få tyske krigshelte, Anden Verdenskrig fostrede.

Filmen handler om aristokraten Claus Schenk von Stauffenberg, der stod i spidsen for et bombeattentat mod Adolf Hitler den 20. juli 1944. Attentatet mislykkedes, og sammen med mere end 200 medsammensvorne blev Stauffenberg henrettet.

Instruktør Bryan Singers filmhold er blevet nægtet tilladelse til at optage i den gård i det tyske forsvarministerium, hvor Stauffenberg i sin tid blev henrettet. Efter ordre fra højeste sted, for politikerne i Tyskland ser klare paralleller mellem L. Ron Hubbards pseudo-religion og nazisternes overmennesketeorier og frygter, at filmen om nationalklenodiet udvikler sig til en regulær propagandafilm for Scientology.

Heller ikke den tyske krigshelts nu 72-årige søn er just begejstret.

"Tom Cruise kan bestige et bjerg eller surfe i Caribien, bare han holder fingrene fra min far," siger Berthold von Stauffenberg. "Jeg troede en overgang, at det hele bare var et PR-nummer. Den film bliver sikkert noget bras, selv om jeg naturligvis kan tage fejl."

Optagelserne til Valkyrie, som er filmens titel og kodenavnet for Claus Schenk von Stauffenbergs komplot, begynder i juli.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko