Nyhed
02. aug. 2013 | 19:05

Tre Avatar-film venter forude

Foto | Mark Fellman
James Cameron så blåt i Avatar, og Zoe Saldana (th.) fik sit gennembrud. Nu kommer tre film mere.

James Camerons sci-fi-øko-eventyr har fået vokseværk – de planlagte to efterfølgere er blevet til tre.

Af Ida Rud

Det er snart fire år siden, at rumhistorien Avatar havde dansk premiere og begejstrede publikum med sit smukke, 3D-forstærkede univers.

Nu meddeler instruktør James Cameron, der er manden bag de blå Na’Vi’er på planeten Pandora, at han ikke bare vil lave to opfølgere – som tidligere annonceret – men hele tre.

”Det har været en sjældent givende oplevelse at bygge videre på det univers, vi skabte med Avatar,” udtaler han i en pressemeddelelse fra 20th Century Fox og fortsætter:

”I processen med at skrive de nye film har jeg indset, at Avatars verden, historie og karakterer er blevet endnu dybere, end jeg havde forudset, og det er blevet åbenlyst, at to film ikke er nok til at indfange det, jeg gerne vil vise på lærredet.”

Det tog James Cameron femten år at udvikle teknikken bag den første Avatar-film. Nogle anmeldere gjorde sig morsomme på bekostning af den noget sparsomme historie og og skrev, at det må have taget Cameron femten timer at skrive manuskriptet.

Denne gang har han allieret sig med manuskriptforfatterne Josh Friedman (War of the Worlds), Rick Jaffa & Amanda Silver (Rise of the Planet of the Apes) og Shane Salerno (Savages, Salinger).

De tre nye Avatar-film vil blive optaget samtidig og går i produktion i begyndelsen af 2012. De får premiere i december i henholdsvis 2016, 2017 og 2018.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko