Nyhed
22. apr. 2013 | 16:40

Trier er velkommen i Cannes

Foto | Doug Peters
Lars von Trier sagde fuck til verden på Cannes-festivalen i 2011.

Lars von Trier har aldrig været kronisk bortvist, lyder det fra Cannes-festivalen. Der kan dog gå år, før Trier er tilbage i det sydfranske.

Af Jacob Ludvigsen

Da det stod klart, at Lars von Triers kommende film Nyphomaniac først vil få premiere sidst i 2013, blussede spekulationerne igen op, om instruktøren fortsat er bandlyst på festivalen i Cannes.

Den planlagte udgivelsesdato betyder nemlig, at filmen ikke var i spil til festivalen, som ellers har været mere eller mindre fast premierested for alle Triers film siden debuten Forbrydelsens element.

Zentropa har forklaret, at den nye film – en stor og episk fortælling om en kvindes seksuelle historie – slet og ret ikke nåede at blive klar til festivalen. Og nu slår Cannes-festivalens ledelse fast, at Lars von Trier er velkommen, skriver branchesitet Screen Daily. For to år siden blev Trier ellers erklæret persona non grata efter sine notoriske nazi-udtalelser på et pressemøde i forbindelse med Melancholia.

”Lars von Trier blev erklæret persona non grata på festivalen i 2011 … Det betyder, at han var erklæret persona non grata i 2011 og aldrig har været erklæret persona non grata for altid,” siger festivalens kunstneriske leder Thierry Fremaux til Screen.

”Vi så ikke hans film (Nymphomaniac, red.), fordi den ikke var klar. Den dag, han har en film klar i tide til Cannes, vil vi tale om ham igen,” fortsætter han.

Der kan gå flere år, før det bliver aktuelt. I første omgang lanceres Nymphomaniac, der efter sigende indeholder meget grafiske sexscener, i to film. Om de får premiere på en anden festival end Cannes, er også uvist. De bedste bud vil være festivalerne i Toronto eller Venedig, der begge finder sted først på efteråret.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko