Nyhed
13. mar. 2015 | 09:42

True Detective-instruktør filmatiserer Stephen King

Foto | Richard Leiterman
Siden Tim Curry spillede dræberklovnen i tv-versionen af It, har klovne aldrig helt været det samme. Nu skal Cary Fukunaga instruere en ny udgave af Stephen Kings bog.

Cary Fukunaga, der sidste år instruerede True Detective, arbejder på en filmatisering af Stephen Kings gyser It.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

For første gang bliver den storsælgende forfatter Stephen Kings bog It omsat til en spillefilm. I hvert fald har den amerikanske instruktør Cary Fukunaga udset sig Kings gyser som sit kommende filmprojekt.

37-årige Cary Fukunaga har instrueret spillefilmene Sin nombre og Jane Eyre. Sidste år brød han for alvor igennem, da han instruerede hele første sæson af hitserien True Detective med Woody Harrelson og Matthew McConaughey i hovedrollerne.

It skal efter planen optages til sommer, og ifølge filmens producer Dan Lin har den været længe undervejs.

”Cary (Fukunaga, red.) kan bedst lide at udvikle sine projekter over lang tid. Vi har haft dette projekt i tankerne i tre-fire år, så vi er meget begejstret over, at han er blevet på det,” udtalte Dan Lin tidligere på året til Vulture.com, da filmen blev annonceret i amerikanske medier.

Stephen Kings velsignelse
Det litterære forlæg for filmen er en decideret mursten af en bog på over tusinde sider. Derfor planlægger producenten at dele filmatiseringen op i to spillefilm. Indtil videre har Cary Fukunaga dog kun forpligtet sig til at instruere og medforfatte den første film.

Ifølge Dan Lin har Stephen King selv sagt god for manuskriptet:

”Det vigtigste er, at Stephen King har givet os sin velsignelse. Vi ville ikke lave den, medmindre han følte, at det var den rigtige vej at gå.”

Skræmmende oplevelse
I It genforenes en gruppe skolekammerater efter 30 år og husker tilbage på en række skræmmende oplevelser og ond kraft, som de sammen må bekæmpe.

Vækker Stephen Kings gyser allerede nu filmiske minder, er det formentlig, fordi It allerede i 1990 blev filmatiseret som en tv-miniserie. Her husker mange især nok Tim Curry i rollen som dræberklovnen Pennywise.

Således bliver Fukunagas kommende film den første deciderede spillefilmudgave over Kings roman. Ifølge The Guardian har Fukunaga endnu ikke fundet den rette skuespiller til rollen som Pennywise i sin kommende udgave af It.

Georgie-scenen fra It (1990)

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko