Nyhed
19. mar. 2020 | 10:04

Vennernes gensyn er udskudt

Foto | Warner Bros.
Courteney Cox, Matthew Perry, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Lisa Kudrow og Matthew LeBlanc brød for over 25 år siden igennem med Venner, og nu prøver de at vende tilbage igen.

Et specialafsnit af den elskede tv-serie Venner skulle have startet optagelserne i næste uge, men coronavirus har forhindret skuespillernes gensyn.

Af Nicki Bruun

Det skabte ekstatisk glæde blandt de mange fans af Venner, da det i sidste måned blev annonceret, at tv-serien ville vende tilbage snart.

De seks skuespillere i hovedrollerne – Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry og David Schwimmer – havde alle skrevet under på at medvirke i et særafsnit.

Men nu er vennernes gensyn ligesom meget andet blevet udskudt på grund af coronavirus. Optagelserne skulle have foregået i næste uge, men er nu blevet udsat.

Det skriver det amerikanske branchemedie Variety, som erfarer, at optagelserne er blevet rykket til tidligst at foregå i maj.

Det var ellers tanken, at den såkaldte special skulle vises i maj, hvor gensynet skulle fungere som åbning af den nye streamingtjeneste HBO Max. Om udskydelsen også betyder, at streamingtjenesten bliver forsinket, vides endnu ikke.

Kamp mellem streamingtjenester
Selv om de ti sæsoner af Venner oprindelig kørte på tv-skærme verden over fra 1994 til 2004, er komedieserien om de seks venners op- og nedture i New York stadig voldsomt populær.

WarnerMedia, der er selskabet bag HBO Max, har efter sigende betalt den nette sum af over 2,7 milliarder kroner for at nappe rettighederne foran konkurrenten Netflix.

Serien har de seneste år været tilgængelig på Netflix. Streamingtjenesten er notorisk kendt for ikke at dele ud af sine seertal, men ifølge analyseinstituttet Nielsen har Venner været en af de mest sete serier på Netflix.

Også de seks skuespillere står til at blive godt betalt for gensynet. Ifølge amerikanske medier tjener de hver især mindst sytten millioner kroner for afsnittet, som næppe kommer til at ligne dem fra resten af serien.

Det er nemlig unscripted – altså uden manuskript – hvilket formentlig vil sige, at det nærmere bliver en samtale med skuespillerne og et tilbageblik på serien.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko