Nyhed
07. juli 2009 | 12:18

Watchmen trin for trin

Blu-ray viser nye interaktive muligheder for det traditionelle kommentarspor.
Af Niels Petersen

Bonusmateriale er en vigtig del af udgivelsen af film på hjemmevideomarkedet, men har efterhånden opnået en ufravigelig form med et kommentatorlydspor og en dokumentar om film.

Introduktionen af Blu-ray-formatet, hvor lagerkapaciteten er ti gange så stor som på en traditionel dvd, har gjort det muligt at udvikle bonusmaterialet.

Især integrering af video i kommentarsporet har været på tale, det såkaldte picture-in-picture. Hidtige Blu-ray-udgivelser har dog kun i begrænset omfang benyttet sig af de nye muligheder formatet tilbyder.

Men med præsentationen af Blu-ray-udgivelsen af sin film Watchmen Director's Cut har instruktøren Zack Snyder nu leveret et godt bud på, hvordan det nye format kan benyttes.

Maksimal filmoplevelse
Udgivelsen inkluderer den nyskabende kommentarfunktion kaldet Maximum Movie Mode, der giver en interaktiv frihed, som ikke er set før. Tilskueren får fri mulighed for at vælge præcis, hvilke områder af filmproduktionen kommentaren skal fokusere på.

Mest fremtrædende er den såkaldte Director Walk-On-funktion, hvor Zack Snyder selv optræder og leger med mediet, når han trin for trin gennemgår tilblivelsen af tolv større sekvenser i filmen.

Derudover er det muligt at se storyboards, koncepttegninger og behind-the-scenes-optagelser, samtidig med at filmen afspilles i overlappende vinduer på skærmen.

Teknik giver nyt publikum
Watchmen havde premiere i foråret, men dens intellektuelle tilgang til superheltegenren var tilsyneladende medvirkende til, at filmen ikke fandt det samme publikum, som lignende superheltefilm har gjort tidligere.

Det interaktive bonusmateriale kan måske bevirke, at Watchmen får det publikum på hjemmevideomarkedet, som den aldrig fik i biografen.

Benyttelsen af de nye muligheder, Blu-ray-teknologien tilbyder, er samtidig også en måde at sikre formatets udbredelse på, så forbrugerne ikke forbigår Blu-ray i overgangen fra dvd til den kommende direkte download af film fra producenterne.

Der er på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvornår Watchmen Director's Cut udsendes på Blu-ray i Danmark.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko