Nyhed
31. aug. 2005 | 14:45

Welles’ Klodernes kamp genopføres

Den legendariske filminstruktør Orson Welles' radiospil fra 1938, Klodernes kamp, bliver genopført i en moderne version i Turbinehallerne på lørdag, den 3. september.
Af Mads R. Mariegaard

Den nye version af Klodernes kamp vil fylde hele Turbinehallernes store sal, når den opføres mellem kl. 22 og 23 og samtidig sendes på DR Radios P2.

Bag begivenheden står teaterinstruktøren Tue Biering, DR Radio Drama og Det Kongelige Teater.

Både skuespillere og journalister medvirker i den gratis forestilling, som 200 publikummer skal være med til at skabe. De skal blandt andet optræde som ophidset menneskemængde på Hillerød-motorvejen og bange borgere på Rådhuspladsen, skriver DR i en pressemeddelelse.

Orson Welles skrev mediehistorie i 1938, da han lod H.G. Wells' roman fra 1898, Klodernes kamp, opføre som radiospil. Store dele af den amerikanske befolkning troede, at marsmænd var ved at udslette menneskeheden. De gik i panik på en aften, hvor mange mener, at medierne mistede deres uskyld, fordi begivenheden udstillede mediets magt til at manipulere med befolkningen.

Romanen Klodernes kamp er siden blevet filmatiseret to gange. I 1953 af Byron Haskin og i år af Steven Spielberg med Tom Cruise i hovedrollen.

Billetter er gratis og skal hentes i Turbinehallerne mellem kl. 20 og 21 den 3. september. Publikum skal møde op senest klokken 21.30. Der kan også bestilles maks. 4 billetter per person på turbinehallerne@kglteater.dk.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko