Nyhed
26. apr. 2016 | 10:40

Morricone fejrer jubilæum i København

Foto | Muthmedia GmbH
”I år fejrer jeg min 60-årige professionelle karriere, hvor jeg har komponeret over 600 værker,” udtaler Ennio Morricone på sin aktuelle turné, der også vil føre ham til København.

Westernmusikkens konge Ennio Morricone fejrer 60-året for karrieren som filmkomponist med koncert i København 2. december.

Af Jens Steinicke Kjær

Ennio Morricone er kendt og elsket for at have lavet musikken til flere af filmhistoriens mesterværker.

Specielt kender vi ham for musik i de såkaldte spaghettiwesterns, der i slutningen af 1960’erne revitaliserede westerngenren.

Hans musik til Den gode, den onde og den grusomme, Once Upon a Time in the West og A Fistfull of Dollars har været banebrydende.

Nu kan Morricones gåsehudsfremkaldende musik nydes i levende live. Han holder nemlig koncert 2. december i Forum i København. Koncerten finder sted i forbindelse med hans 60 Years of Music World Tour, som havde premiere i Prag 15. januar 2016.

Morricone har udtalt, at han vil spille ny musik, men samtidig kan vi også forvente at høre flere af hans klassiske temaer fra blandt andre Sergio Leones spaghettiwesterns.

Den 88-årige komponist er stadig aktiv. For få måneder siden vandt han en Oscar for bedste originale underlægningsmusik i Tarantinos The Hateful Eight.

Senest har han lavet musik til det romantiske drama The Correspondence, som er instrueret af den italienske instruktør Giuseppe Tornatore.

Billetsalget til koncerten i København starter den 29. april.

Temaet til Den gode, den onde og den grusomme

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko