Nyhed
01. okt. 2019 | 17:38 - Opdateret 01. okt. 2019 | 19:48

Wikke & Rasmussen har planer om dødsfilm

Foto | SF Film
Michael Wikke og Steen Rasmussen laver sjov og ballade med en jysktalende grågås i deres nye film Gooseboy, men i næste projekt agter de at kaste sig over et af de store tabuer: døden!

”Vi har været igennem så mange forskellige dele af livet, og nu skal vi lige have den sidste med,” siger Michael Wikke og Steen Rasmussen, der på torsdag har premiere på børnefilmen Gooseboy.

Af Claus Nygaard Petersen og Frederik Hoff

”Det kommer til at handle om døden.”

Michael Wikke og Steen Rasmussen har på torsdag premiere på børnefilmen Gooseboy, men de er allerede i gang med at udtænke næste spillefilm.

”Vi har været igennem så mange forskellige dele af livet, og nu skal vi lige have den sidste med,” siger Steen Rasmussen.

”For der er ingen vej udenom. Det kan vi lige så godt se i øjnene,” griner Michael Wikke.

Wikke & Rasmussen har arbejdet sammen siden radiotegneserien Pas på varerne, Arne! i 1984, og de sidste 35 år er det blevet til både tv-serien Sonny Soufflé Chok Show, børnefilmen Hannibal og Jerry, og et væld af andre film samt en julekalender.

Selv om det forestående dødsprojekt umiddelbart lyder noget mere dystert end deres tidligere værker, er det fortsat komisk territorium, parret vil betræde.

”Det skal selvfølgelig være en sjov film om døden,” siger Steen Rasmussen.

”Vi vil dog gerne gøre det med en helt ny tone end den, vi plejer at have. Signaturen vil være der, men vi prøver faktisk alvorligt at arbejde med, at ingen af vores film ligner hinanden. Vi vil genopfinde os selv hver gang.”

Mord med autopresse
Dødsprojektet er ikke det eneste, de to herrer har under opsejling. Også en krimifilm skulle være på skrivebordet i øjeblikket.

”Vi har flere projekter i gang, men et af dem er en kul-hamrende-sort kriminalfilm, som bliver langt fra, hvad man ville forestille sig,” siger Steen Rasmussen.

Parret vil helst ikke afsløre mere om filmen, men alligevel får de røbet en særligt billedskabende detalje: Der bliver begået et mord med en autopresse!

Ud af skurvognen
De to filmskabere fortæller, at de er inde i en meget kreativ fase efter at have skiftet arbejdssted.

”I sin tid havde vi en skurvogn ude på Islands Brygge. Dér har vi fandeme skrevet mange film. Men da vi lavede julekalenderen Julestjerner, blev det så omstændeligt, at vi skrev sammen over Skype,” fortæller Steen Rasmussen.

”Men vi arbejder bare bedst, når vi er i samme stue, og derfor har vi fået et superfedt kontor ude på Refshaleøen, hvor vi sidder og hygger os. Nu kan vi være i samme stue igen,” siger Michael Wikke.

Wikke & Rasmussen håber at kunne gå i gang med optagelsen af dødsfilmen allerede til næste år. Det kræver dog, at nogle vil sætte penge i døden, som Steen Rasmussen udtrykker det.

Trailer: Gooseboy

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko