Nyhed
29. okt. 2017 | 20:44

Wong Kar-wai laver serie om immigration

Foto | Steve Hung
Wong Kar-wai, der her ses på optagelserne til The Grandmaster, debuterede i 1988 og har ti spillefilm på cv’et. Nu laver han serien Tong Wars for Amazon.

Hong Kong-instruktøren løfter lidt af sløret for sin kommende Amazon-serie Tong Wars, der skal handle om den kinesiske immigration til USA i 1900-tallet.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Nicolas Winding Refn, Pablo Sorrentino, David Lynch og David Fincher.

Listen af store, etablerede filminstruktører, der hopper på serie-bølgen eller allerede har taget springet fra film til serier er efterhånden lang.

Og nu skriver Hong Kong-instruktøren Wong Kar-wai, hvis navn ellers har været synonym med filmkunst, sig også på listen.

I starten af september annoncerede Amazon, at Kar-wai arbejder på en kommende serie med titlen Tong Wars for streaminggiganten. Dengang var det stadig småt med detaljerne om serien, men på Lumiere Festivalen i Frankrig har den asiatiske instruktør fortalt pressen lidt mere om serien.

Vi ved i store træk, at Tong Wars bliver en episk serie, der stækker sig helt fra 1905 til 1971 og skal fokusere på den kinesiske immigration til USA.

”Det, der tiltrak mig ved projektet, er muligheden for at fortælle historien om den første kinesisk-amerikanske oplevelse på den mest autentiske og ordenlige måde, fordi jeg ikke synes, der er mange værker om det,” fortalte Wong Kar-wai om Tong Wars på Lumiere Festivalen i Lyon ifølge magasinet Indiewire.

En større kanvas
Wong Kar-wai er en del af den såkaldte Hong Kong-filmscene.

Han har lavet spillefilm siden slutningen 80’erne. Ofte handler hans film om ensomme og desillusionerede skikkelser i en moderne, men melankolsk storbyverden som i In the Mood for Love og Happy Together, der indbragte Kar-wai prisen som bedste instruktør i Cannes i 1997.

Hong Kong-instruktøren svarede også på spørgsmålet om forskellen mellem film og serier i Lyon.

Tong Wars er en lang fortælling. Serie-formatet giver filmskabere en større kanvas at fortælle deres historier på. Selvfølgelig er jeg med på, at der er nogle, der frygter, at tv-serier og dens slags fortællinger udkonkurrerer film, men det tror jeg ikke,” slog Wong Kar-wai fast i Frankrig.

Spillefilm om Shanghai
Han har dog heller ikke forladt film for bestandigt.

Sideløbende med udviklingen af Tong Wars arbejder Wong Kar-wai også arbejdet på en filmatisering af den kinesiske forfatter Jin Yuchengs roman Blossoms.

Den handler om livet i Shanghai fra 1960’erne frem til årtusindskiftet og lyder således Kar-wai’sk.

Hong Kong-instruktøren har senest været filmaktuel med The Grandmaster fra 2013, der fik pæne anmeldelser uden at overvælde. Det er endnu uvidst, hvornår Tong Wars får premiere på Amazons streamingtjeneste.

© Filmmagasinet Ekko