Nyhed
22. dec. 2016 | 12:50

Woody Harrelson laver live-film i London

Foto | Lacey Terrell
Woody Harrelson brillerer i True Detective. Nu skal skuespilleren instruere sin første film, der skal optages og udsendes live direkte til biograferne.

Den amerikanske skuespiller vil live-streame sin første film Lost in London i biograferne. De danske dogme-brødre live-filmede et lignende projekt allerede i 2000.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Det er et overordentligt ambitiøst filmprojekt, som Woody Harrelson har kastet sig over som sin instruktørdebut.

Ikke alene skal den amerikanske skuespiller for første gang stå bag kameraet. Han skal også spille hovedrollen i sin film, der får titlen Lost in London.

Men mest opsigtsvækkende er nok, at Lost in London skal filmes live og sendes direkte ud i biograferne som live-stream. Det fortæller Woody Harrelson selv i et nyt videoklip.

Allerede i september afslørede True Detective-skuespilleren titlen og location for sin film, som skal finde sted i London, som titlen jo mere end indikerer.

Men at filmen skal filmes i én lang optagelse uden klip og vare omkring 100 minutter, er nyt. Foruden Harrelson medvirker Owen Wilson og sangeren Willie Nelson.

Hvis projektet ikke lykkes, vil Woody Harrelson hoppe i Themsen fra Waterloo Bridge, fortæller han i videoklippet.

Vild nat i London
Handlingen i Lost in London er inspireret af en oplevelse den kommende instruktøren havde i 2002 og beskriver som ”en af de værste aftener i mit liv”.

Ifølge The Guardian går historien på, at Woody Harrelson blev anholdt og tilbragte en nat i politiets varetægt, efter han havde smadret passagersædet i en taxi på vej hjem fra en natklub i London.

“Jeg elsker teater og film, og jeg havde virkelig lyst til at prøve at forene de to formater. Jeg tænkte, at netop denne historie foregår i sekvenser og er sammenhængende, så jeg tænkte at filme den i realtid som en live-film, eller hvad man nu skal kalde det,” fortalte skuespilleren i 2012 til Entertainment Weekly.

I første omgang skal Lost in London kun vises live i en række amerikanske biografer, når den bliver optaget den 19. januar 2017. Senere udkommer filmen som en regulær spillefilm, ifølge Deadline.

Dansk film var først
Selv om Harrelsons film på forhånd lyder helt unik, er der faktisk eksempler på lignende projekter i film- og tv-historien.

På nytårsaften ved indgangen til år 2000 kastede de fire Dogme-brødre sig ud i et mindst lige så vildt projekt. Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Kristian Levring og Søren Kragh-Jacobsen filmede og instruerede nemlig fire sammenhængende film på nytårsaften kaldet D dag.

Fra et kontrolrum fjernstyrede hver af de fire instruktører en skuespiller og et filmhold rundt i København omkring midnat.

Den 1. januar 2000 blev de fire forskellige D dag-film så vist til danskerne på fire forskellige tv-kanaler, som seeren kunne zappe rundt imellem og selv danne deres handlingsforløb. Det blev dog ikke den store succes.

Også amerikanske Francis Ford Coppola har planer om at kaste sig ud i det halsbrækkende projekt, det er at lave en live-film. Med Distant Visions vil Coppola optage en film live med mere end 40 kameraer, som han kan skifte imellem og sende resultatet direkte ud til publikum.

Woody Harrelson præsenterer Lost in London

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko