Nyhed
11. maj 2011 | 16:26

Zentropa bliver on-demand-pioner

Zentropa lancerer som det første filmproduktionsselskab i verden sin egen video-on-demand-platform.
Af Mattias Blicher

”Den kulturelle imperialisme er nu startet for alvor!”

Sådan lyder den bombastiske udmelding i en pressemeddelelse fra Peter Aalbæk Jensen, direktør for det danske filmselskab Zentropa.

Den 18. maj går Zentropas egen video-on-demand-platform nemlig i luften. Zentropa bliver dermed pionerer på området som det første filmselskab i verden, der lancerer en sådan platform, hvor der vil være adgang til hele selskabets bagkatalog.

Omkostningerne ved at distribuere film via traditionelle medier har hidtil afholdt Zentropa fra at nå ud til et så stort publikum, som det ønskede, skriver selskabet.

Med Zentropaondemand.com bliver det imidlertid muligt at nå ud til fans i hele verden.

På siden vil man kunne se film af Danmarks to største, nulevende instruktører, Lars Von Trier og Susanne Bier. Men kunderne vil også kunne se frem til film af Lone Scherfig, Niels Arden Oplev, Per Fly og Thomas Vinterberg.

Der vil optræde film, som endnu ikke har været udgivet på dvd. Sjældne kortfilm og hidtil uudgivet ekstramateriale vil ogdå være tilgængeligt for kunderne.

Prisen for at leje en premierefilm på Zentropas on-demand-side bliver 39 kr., mens ældre titler vil kunne fås for 29 kr., tv-serier og kort film for 10 kr.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko