05. maj 2021

Benedetta

Foto | Guy Ferrandis

Kultinstruktøren Paul Verhoeven dykker ned i guddommelig lidenskab med et lesbisk nonnedrama, der får verdenspremiere på Cannes-festivalen.

Af Nicki Bruun

Lesbisk nonnedrama lyder mere som noget, man finder på kabel-tv en sen nattetime, end som en af årets mest ventede film.

Men det sidste er netop, hvad Paul Verhoevens Benedetta er.

Den hollandske instruktør rejste i 1980’erne til Hollywood, hvor han lavede drabelige og forførende film som RoboCop, Basic Instinct og Showgirls.

Siden gik karrieren lidt i stå. Men i 2016 fik han et comeback på Cannes-festivalen med den franske film Elle, hvor Isabelle Huppert i en herligt vild præstation spiller en kvinde, der forsøger at finde sin voldtægtsmand.

Samme vildskab er ud fra traileren at bedømme at finde i Benedetta, hvor titelpersonen er en nonne, der i 1700-tallets Italien har religiøse og erotiske drømmesyn.

”Jeg er Jesu brud, er jeg ikke?” siger voksne Benedetta, der siden barndommen har været i stand til at udføre mirakler.

Da nonnen Bartolomea ankommer til klosteret, bliver de to kvinder viklet ind i en lidenskabelig romance, som enten er guddommelig eller blasfemisk.

Filmen er ifølge traileren baseret på en sand historie. Den bygger på en bog skrevet af historikeren Judith C. Brown, og Verhoeven har sammen med sin Elle-manuskriptforfatter David Birke filmatiseret begivenhederne.

Benedetta får verdenspremiere på Cannes-festivalen og kommer i franske biografer allerede den 9. juli. Det vides ikke, hvornår den kan ses i Danmark.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko