12. okt. 2018

Christian IV – Den sidste rejse

Foto | Jason Idris Alami

Et af Danmarks mest lovende filmtalenter er klar med sin debutspillefilm, hvor Rudi Køhnke spiller den berømte og berygtede konge. Se den første trailer!

”Et nyt talent, der kan skabe enestående filmmagi af internationalt format,” skrev Ekkos chefredaktør om Kasper Skovsbøl, da han i 2015 gik ud af Den Danske Filmskole med kortfilmen Sorte måne.

I mellemtiden har Skovsbøl skiftet navn til Kasper Kalle og er nu klar med sin spillefilmdebut: Christian IV – Den sidste rejse.

I traileren for filmen, der foregår i 1648 og handler om den dødssyge Christian IV’s rejse til Rosenborg Slot, får man en fornemmelse af, at instruktøren har lavet endnu et kunstnerisk kompromisløst værk.

Det meste er hensat til den hestevogn, der i skiftevis næsten total mørke og pludselig solskin fragter kongen og hans ekskone Kirsten Munk, som har siddet indespærret siden deres skilsmisse.

Filmen er fortalt gennem flashbacks, hvor Rudi Køhnke spiller Christian IV, og Rosalinde Mynster er Kirsten Munk. Mynster mor – Karen-Lise Mynster – spiller den ældre Munk, mens Baard Owe ses som den aldrende konge.

Kasper Kalle har fortsat samarbejdet med store dele af det hold, der var med til at lave Sorte måne.

Fotograf Catherine Pattinama Coleman, klipper Linda Man og komponist Sophia Maj er med igen. De var alle nomineret ved Ekko Shortlist 2016, hvor Coleman vandt prisen for bedste fotografering, mens filmen vandt for bedste fiktion.

Det skal blive spændende om instruktørens kammerspil, som han har skrevet med Trine Appel, kan indfri de store forventninger, som blev skabt med afgangsfilmen.

Christian IV – Den sidste rejse får premiere i danske biografer den 13. december.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko