10. jan. 2018

Citizen Rose

Foto | Bunim-Murray Productions

Dokumentarserie følger skuespilleren Rose McGowan, siden hun var med til at afsløre Harvey Weinstein i oktober.

”Jeg har fået mundkurv på, jeg er blevet chikaneret, jeg er blevet slut-shamed. Præcis ligesom jer.”

Sådan lød det fra skuespilleren Rose McGowan (Scream) til en konvention afholdt i Detroit. Hun var en af de allerførste kvinder til at træde frem og fortælle, at hun havde været filmproducenten Harvey Weinsteins voldtægtsoffer.

Hendes turbulente tilværelse i spotlyset fra afsløringerne og frem til i dag vil nu blive dokumenteret i dokumentarserien Citizen Rose på fem afsnit. Traileren viser, at vi kan forvente optagelser fra konventioner, protester og Rose McGowans privatliv, hvor hun diskuterer konsekvenserne af #MeToo, som er bevægelsen mod sexchikane i Hollywood.

Rose McGowan har også gjort sig bemærket ved at forholde sig kritisk over for andre kvinders involvering i sagen. Hun kaldte initiativet til at klæde sig i sort til Golden Globes-prisuddelingen for meningsløs og har også kritiseret Meryl Streep for at være en hykler på grund af hendes lange samarbejde med Harvey Weinstein.

Dokumentarserien starter på tv-kanalen E! Entertainment den 30. januar. Samme dag udkommer McGowans bog Brave, der handler om afsløringen af Harvey Weinstein.

BBC annoncerede i december, at de arbejder på en dokumentar, som vil skildre forløbet omkring Harvey Weinstein og gå helt tilbage til 1930’erne for at undersøge Hollywoods historie og kultur i forhold til sexchikane.

En dansk premiere på Citizen Rose er ikke givet.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko